Uz Halida Bešlića zatvoren 21. Internacionalni festival prijateljstva u Goraždu - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

07. 08. 2018.

Uz Halida Bešlića zatvoren 21. Internacionalni festival prijateljstva u Goraždu - FOTO

Nakon osam festivalskih dana u gradu na Drini večeras je zatvoren 21. Internacionalni festival prijateljstva - Goražde 2018.

Kao i predhodnih godina, i ove godine posljednju noć festivala ulice Goražda uljepšali su najmalđi Goraždani u maskenbalu pod pratnjom Drum orkestra iz Sarajeva.

Osam festivalskih dana u Goraždu donijelo je preko 70. zanimljivih sadržaja. Bilo je tu predstava, dobre muzike, promocija knjiga, filma, dječijih radionica, izložbi, sajmova, i naravno što je svrha festivala, dobro druženje, prijateljstvo u gradu na Drini.

U Gradskoj galeriji otvorena je izložba djela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ove godine, koja je okupila veliki broj umjetnika iz svih krajeva svijeta, koji su vrijedno radili i stvarali djela prethodnih sedam dana festivala u Goraždu.



Na bini su se predstavili Sajla Šalo - Mješovita plesna grupa "Plavi cvijet", poruke mira, i pozdravne poruke uputila je mlada Goraždanka Ajla Hadžović.

Posljednju noć festivala na bini su nastupile i članice Sekcije za očuvanje tradicije i običaja Centra za kulturu Goražde, a svojim sjajnim nastupima noć su uljepšale, Ifeta Maslan-Behman, Ajla Subašić, Lejla Žuga, Belma Ramović, Džejla Ramović.

Ceremonija zatvaranja 21. Internacionalnog festivala prijateljstva okončana je uz zvuke festivalske himne, spuštanjem festivalske zastave, te vatrometom koji je obasjao nebo izna Goražda.



Noć za pamćenje koju će posjetioci posljednje noći ovogodišnjeg festivala dugo pamtiti je svakako nastup Halida Bešlića, a krcato je večeras bilo ispred Gradske dvorane što pokazuju i fotografije koje smo zabilježili večeras.

Foto-repotažu sa maskenbala ćemo objaviti posebno.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU POSLJEDNJA NOĆ FESTIVALA I NASTUP HALIDA BEŠLIĆA OVDJE



Goražde PRESS


Stranice