Buran vikend u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

24. 09. 2018.

Buran vikend u Goraždu

Dana 21.09.2018.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom KD-u “Šumska krađa” iz člana 316. stav 1. KZ F BiH, protiv osumnjičenog B.E., iz Goražda.

Dana 21.09.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom KD-u “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog Dž.M., nastanjen u Novom Sarajevu.

Dana 21.09.2018.godine u 12,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se G.R., nastanjen ul.I.Čelika – Grad Goražde i prijavio da u navedenoj ulici ima problema sa Č.S., iz Goražda.  Nakon uzimanja pismenih izjava od učesnika događaja, protiv Č.S., iz Goražda, policijski službenici podnijeli su prekršajnu prijavu iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog drskog ponašanja.

Dana 22.09.2018.godine u 05,00 sati u ul.R.Islamagića, Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice B.N., iz Foče-RS, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, gdje je isti odbio da se podvrgne alkotestiranju, te je smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde. Navedenom licu uručen  je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 23.09.2018.godine  u 10,40 sati u naselju Vitkovići, Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda   obaranjem pješaka. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da je vozač K.E., iz Goražda upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Renault 19”,  oborio pješaka P.A., iz  Goražda. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde dežurni  ljekar se nije izjasnio o stepenu povreda. Vozaču K.E., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 23.09.2018.godine u 12,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde  prijavljeno da u ulici Zaima Imamovića lice A.F., iz Sarajeva vrši fiziološku potrebu. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su ispitali navode prijave te navedenom licu uručili prekršajn nalog   iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog vršenja fiziološke potrebe na javnom mjestu.

Dana 23.09.2018.godine u 15,00 sati u ul.Zaima Imamovića, Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su  izvršili uviđaj i utvrdili da su učesnici saobraćajne nezgode K.S., nastanjen u Sarajevu i D.M., nastanjen u Goraždu. Zbog počinjenog prekršaja vozaču D.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.



Goražde PRESS / Vlada BPK - izvještaj iz MUP-a

Stranice