U Goraždu održan memorijalni rukometni turnir "Mevzeta Perla Baja" - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

16. 09. 2018.

U Goraždu održan memorijalni rukometni turnir "Mevzeta Perla Baja" - FOTO

Mevzeta Perla, među ljubiteljima sporta i prijateljima omiljena Balja, je jedna od najuspješnijih rukometašica u istoriji ovog sporta u Goraždu. Prerana smrt zauvjek ju je odvojila od sportskih terena i sugrađana koji su u njenu čast i u znak sjećanja na veliku sportistkinju pokrenuli memorijalni turnir koji nosi njeno ime.

Organizator ovogodišnjeg, 23 po redu turnira , Ženski rukometni klub „ Goražde“ u goste je pozvao ekipe „Hrasnice „ iz istoimenog mjesta, HŽRK „ Zrinjski“ – Mostar, „ Hadžići – Dido Group“ Iz Hadžića

U Gradskoj dvorani „ Mirsad Hurić“ u Goraždu vidjeli smo četiri izuzetno zanimljive utakmice u kojima su rukometašice svih ekipa, iako se nalaze u fazi priprema za prvenstvena takmičenja, pokazale svu raskoš njihovih talenata, rezultate napornih treninga i ljepote rukometa.



Publika ( nažalost, malobrojna) na kraju turnira sa oduševljenjem je pozdravila ekipu domaćina, rukometašice Goražda koja je u finalnom susretu za jedan gol više bila uspješnija od odličnog tima iz Hadžića. Treće mjesto osvojila je ekipa Hrasnice a četvrto tim Zrinjskog.

Poseban žiri za najbolju rukometašicu na turniru proglasio je Ismihanu Perla ( ŽRK Goražde). Najbolja golmanka je takođe iz ekipe domaćina turnira, Dunja Brankovan. Najbolji strijelac turnira je Dejana Kulić iz tima Hadžića.



Turnir je zvanično otvorio Sanid Zirak, pomoćnik gradonačelnika Goražda, a priznanja najuspješnijim rukometašicama i ekipama uručili su Munevera Fočo, sestra Mevzete Perla Balje i Damir Žuga, resorni kantonalni ministar.

Skroman poklon Emini Mujagić, rukometašici Goražda koja je dala veliki doprinos u brojnim uspjesima ove ekipe a koja se uskoro zvanično oprašta od aktivnog igranja, uručio je Sinan Ligata, predsjednik ŽRK „ Goražde“.



Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice