VIKEND U GORAŽDU Saobraćajne nesreće, nacionalna vrijeđanja i haos u kantonalnoj bolnici - Goražde PRESS

Breaking

17. 09. 2018.

VIKEND U GORAŽDU Saobraćajne nesreće, nacionalna vrijeđanja i haos u kantonalnoj bolnici

Dana 14.09.2018. godine u 15,15 sati u ulici 22.Maj, Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK  Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali T.M., iz Višegrada i K.Z., iz Kotora, kojom prilikom je povrijeđen suvozač S.B., iz Kotora i ista  je  prevežena u Urgentni centar Kantonalne bolnice  Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoći, gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Vozaču T.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 14.09.2018.godine u 20,26 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik benziske pumpe “Energopetrol, koja se nalazi u ulici Maršala Tita – Grad Goražde  i prijavio da sa na istoj zaustavilo putničko motorno vozilo  kombi, beogradskih reg.oznaka u kojem se nalazilo oko 20 putnika ,te da je iz vozlila jedno lice dizalo tri prsta,te uzvikivao ovo je Republika Srpska.Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave. Pomenuto vozilo se uputilo u pravcu Foče a u 20,50   sati u ulici Omladinska u Ustikolini  patrola policije policijske stanice Ustikolina  je zaustavila minibus marke “Iveco” kojim je upravljao M.S., kojom prilikom je lice C.N., iz  Zemuna izjavio da je on dizao tri prsta i uzvikivao gore navedene riječi,te je isti pozvan u službene prostorije policijske stanice Ustikolina, gdje je navedenom  uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog toga što je na javnom  mjestu vrijeđao vjerska , nacionalna  i rasna osjećanja građana.

Dana 15.09.2018.godine u 22,30 sati u dežurnu službu policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da medicinsko osoblje u Urgentnom centru ima problema sa jednim licem koji je u vidno alkoholisanom stanju. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i utvrdili da se radi o licu R.M., iz Goražda koji se drsko ponašao prema medicinskom osoblju  i isti je omalovažavao patrolu policije u vidno alkoholisanom stanju. U 22,40 sati gore navedeno lice lišeno je slobode, i smješteno u prostorije za zadržavanje  u Policijskoj upravi Goražde. Također u 22,45 sati sati patrola policije postupajući po gore navedenom događaju  u ulici Ferida Dizdarevića-Grad Goražde u krugu Kantonalne bolnice Goražde lišila je slobode lice Ž.M., iz Goražda koji je omalovažavao patrolu policije u vidno alkoholisanom stanju kod koga je ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,98 g/kg te je navedeni u 23,05 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Navedenim licima uručeni su prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog drskog ponašanja i omalovažavanja OSL-a u alkoholisanom stanju.

Dana 16.09.2018.godine u 11,35 sati na raskrsnici ulica Meha Drljevića i Sinan paše Sijerčića, Grad Goražde dogodila se  saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali S.A., iz Gacka i L.E., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja vozaču S.A., uručen  je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobračaja  na putevima u BiH.



Goražde PRESS / Vlada BPK - izvještaj iz MUP-a

Stranice