VRIJEDAN PROJEKAT Na rekonstrukciji i sanciji puta Sadba-Žigovi ostalo još dva kilometra - Goražde PRESS

Breaking

18. 09. 2018.

VRIJEDAN PROJEKAT Na rekonstrukciji i sanciji puta Sadba-Žigovi ostalo još dva kilometra

Za rekonstrukciju i modernizaciju djela puta u dužini od jednog kilometra od Sadbe do Žigova gradska uprava i ministartvo za ljudska prava i izbjeglice izdvojili su 120.000 maraka. Kompletna rekonstrukcija puta mogla bi biti završena već naredne godine jer je preostalo još ukupno dva kilometra naglašavaju u resornom državnom ministartvu i upravi grada Goražda.

–Svjesni smo koliko se naših građana vratilo na ovo područje ali i oni koji se nisu vratili oni poslije radnog vremena dolaze i obrađuju svoja imanja. Imali smo prvu fazu koju smo radili sa Federalnim ministarstvom za raseljena lica i izbjeglice u dužini od oko 900 metara, nakon toga smo aplicirali državnom ministartvu za ljudska prava i izbjeglice i oni su obezbjedili 80.000 KM a gradska uprava dodatnih 40.000 KM –rekao je Muhamed Ramović, gradonačenik Goražda.

Nedostaje još dva kilometra kako bi se asfaltirala cjelokupna dionica puta od Sadbe do Žigova naglašavaju u gradskoj upravi. Kako se danas moglo čuti od predstavnika ministartsva za ljudska prava i izbjeglice BiH izvjesno je da će u ovoj godini biti izdvojena sredstva kako bi se kompletirao projekat.

–Cilj je da se ovaj projekat u potpunosti okonča. Već početkom narednog mjesca očekujemo novi javni poziv u kojem očekujemo ponovno da se grad Goražde prijavi i nadam se da ćemo ovo privesti kraju –rekla je Sanja Skuletić –Malagić, savjetnica ministrice za ljudska prava i izbjeglive.

Za stanovnike mjesne zajednice Sadba ovo je jedan od najznačajnih projekata naglašavaju u Savjetu. Veliki je broj povratnika u Žigove koji se bave poljoprivredom proizvodnjom.

Za stanovnike mjesne zajednice Sadba ovo je jedan od najznačajnih projekata naglašavaju u Savjetu. Veliki je broj povratnika u Žigove koji se bave poljoprivredom proizvodnjom.



Goražde PRESS / RTV BPK

Stranice