Zvanično otvorena asfaltirana i rekonstruisana ulica Enesa Turkovića na Obarku - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

20. 09. 2018.

Zvanično otvorena asfaltirana i rekonstruisana ulica Enesa Turkovića na Obarku - FOTO

Jedan od veoma značajnih projekata za stanovnike goraždanskog naselja Obarak je potpuna rekonstrukcija i asfaltiranje ulice Enesa Turkovića. Radovi koji su počeli polovinom ove godine uspješno su završeni, te je ovaj od izuzetne važnosti projekat uvršten u Program obilježavanja 18. septembra - Dana oslobođenja Goražda, gdje na simboličan način prsjecanjem vrpce ulica i zvanično otvorena.

Asfaltiranjem i rekonstrukcijom ove ulice, za stanovnike naselja Obarak riješen je i dugogodišnji problem. Vrijednost ovog projekta iznosio je 238.362,37 KM finasirali Federalno ministrastvo raseljenih osoba i izbjeglica sa 75.000,00 KM i  ostatak Grad Goražde.

Radove na asfaltiranju i rekonstrukciji izvela je goraždanska firma Okac.

Ovo je glavna ulica u naslju Obarak i konačno je riješen dugogodišnji problem ovog područja.



Da se radi o izuzetno važnom projektu potvrdio je to i Predsjednik savjeta MZ Goražde IV Meho Dizdarević, kazavši - ''Ova ulica je centralna ulica naselja Obarak iz koje se račvaju sve ostale ulice. Mi smo sa projektom aplicirali prema Federalnom ministrastvo raseljenih osoba i izbjeglica za što su nam odobrili 75.000,00 KM i hvala im na tome, dok je ostatak sredstava obezbijedila Gradska uprava Grada Goražda. Ovim projektom urađeno je 600 metara i ostalo je još 200 metara ove ulice da se uradi, tako da se nadam da ćemo do kraja ove godine i to uraditi. Ulica je bila u katastrofalnom stanju jer se radila sekundarna vodovodna mreža a i tokom i poslije rata je uništena i sada smo dobili jednu savremenu saobraćajnicu.  Iskoristio bih priliku da apelujem na građane ovog naselja i sve druge koji se voze ovom ulicom da paze o brzini kretanja jer imamo ovdje mnogo djece a sada se brzo vozi.''




Goražde PRESS

Stranice