Mirsad Dervišević iz Danske osigurao rasvjetu za operacione sale u rodnom Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

22. 10. 2018.

Mirsad Dervišević iz Danske osigurao rasvjetu za operacione sale u rodnom Goraždu

Kantonalnoj bolnici u Goraždu isporučena je oprema u vrijednosti višoj od 30.000 KM. Radi se o tri stropna reflektora za operacione sale, vrijedna oko 25.000 KM, te potrošnom materijalu čija nabavka košta 7.000–10.000 KM.

- Ova donacija je od gospodina Mirsada Derviševića iz Danske, koji je prije mjesec i po počeo pripreme zajedno s bivšim direktorom bolnice Muedinom Silajdžićem. Zahvaljujem mu jer, osim što se radi o vrijednoj opremi, i njen transport do Goražda je bio vrlo težak. Ova oprema je od velikog značaja jer nam je potrebna rasvjeta za dvije operacione sale. Mi nastavljamo s opremanjem bolnice, posebno hemodijaliznog centra, i već imamo potencijalne donatore koji će u tome pomoći – kazala nam je direktorica bolnice Nermina Kamenica.

Ministrica zdravstva BPK Sabira Bešlija istakla je da je u narednom periodu potrebno obnoviti veći dio opreme u goraždanskoj bolnici te da se u budžetu BPK za narednu godinu, bez obzira na to koji saziv Skupštine ga bude usvajao, treba planirati najmanje 500.000 KM za kapitalne investicije.



Avaz

Stranice