SUĐENJE NEZIRU KAMENICI IZ GORAŽDA Prikazane fotografije s mjesta ubistava nane, majke i očuha - Goražde PRESS

Breaking

16. 10. 2018.

SUĐENJE NEZIRU KAMENICI IZ GORAŽDA Prikazane fotografije s mjesta ubistava nane, majke i očuha

U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Neziru Kamenici, koji je sjekirama izmasakrirao majku Zehru, očuha Ifeta Kavazovića i nanu Šemsu Džabiju 2. maja prošle godine u Bogušićima kod Goražda.

Tužilac Dragan Slijepčević prikazao je fotodokumentaciju s mjesta zločina na kojima su se mogli vidjeti tragovi krvi po prostorijama, zidovima, kupatilu. Na fotografijama su prikazana tijela nane Šemse na krevetu, majke Zehre u kadi u kupatilu i očuha Ifeta.

Prikazana je i fotografija poruke koju je ostavio Nezirov brat Emir kada je došao u posjetu majci i očuhu, ali u kući nije nikoga zatekao. Tužilac je u sudski spis uložio i zapisnik s uviđaja koji su obavili pripadnici MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona s goraždanskim tužiocem Draškom Lazarom.

Uložio je i izvod iz Kamenicine kaznene evidencije, izvještaj o njegovom pretresu i hapšenju. Tako je tužilac Slijepčević završio s izvođenjem svojih dokaza.

Kamenicin advokat Fadil Abaz nije imao primjedbe na dokaze Tužilaštva. Samo je kazao kako su krim-tehničari koji su bili na mjestu događaja trebali izuzeti i otiske koji bi pokazali je li u vrijeme zločina u kući bila i treća osoba. On će se naknadno očitovati o svojim dokazima.



Goražde PRESS / Avaz

Stranice