U goraždanskom naselju Brda , noćas izgorjela stara porodična kuća - Goražde PRESS

Breaking

09. 10. 2018.

U goraždanskom naselju Brda , noćas izgorjela stara porodična kuća

Stara porodična kuća Ramize i Fehima Zeca, koja je služila kao ostava, noćas je izgrojela do temelja. Vatrena stihija zahvatila je objekat, iz još uvjek neutvrđenih razloga, i za sat vremena sve je bilo u plamenu. Kako priča vlasnik Fehim Zec, sve se dogodilo oko 22 sata.

“Kada smo vidjeli plamen sve je već bilo kasno. Uz pomoć komšija i rodbine odmah smo počeli da gasimo požar, a vrlo brzo na lice mjesta izašli su i vatrogasci. Najvažnije je da nikome ništa nije bilo, a to što se nalazilo u kući, koja je služila kao ostava… sad je gotvo..što je bilo bilo je…”, kaže Fehim Zec, napominjući da je tu bila smještena kompletna zimnica ali i mašine koje su koristili za obradu imanja.

Po riječima njegovog sina Amira Zeca, šteta se procjenjuje na nekih 10.000 KM. Amir ističe da o tome danas, ali ni sinoć nisu razmišljali, jer je vatrena stihija prijetila da zahvati i ostale stambene objeket.

“Sva sreće da je potkov na našoj, ali i strininoj kući, koja se nalazi s druge strane, limeni- jer da je bila lamperija, sve bi izgorjelo do temelja. Vatrogasci su djelovali interventno, ali to je sinoć bilo strašno.. No uspjeli smo ono najvažnije, sačuvati stambene objekete..”, priča Amir Zec.

Posebnu zahvalnost ova porodica uputila je i goraždanskim vatrogascima koji su i danas do poslijepodnevnih sati gasili žarište na staroj porodičnoj kući.



RTV BPK

Stranice