VIKEND U GORAŽDU Krađa u trgovini, marihuana na Mravinjcu... - Goražde PRESS

Breaking

15. 10. 2018.

VIKEND U GORAŽDU Krađa u trgovini, marihuana na Mravinjcu...

Dana 12.10.2018.godine u  11,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se O.A., uposlenica “CM” Goražde, smještena u ulici 1.Slavne Višegradske brigade – Grad Goražde i prijavila da su maloljetna djeca otuđila određene predmete iz navedene radnje, te da je isto zabilježeno video nadzorom. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i pronašli tražena lica koja su uz prisustvo roditelja naknadno vratili otuđenu robu u navedenu trgovinu. Licima S.A., i S.B., iz Goražda, koji su roditelji navedene djece uručeni su  prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima  protiv javnog reda i  mira.

Dana 12.10.2018.godine u  17,00 sati službenici Sektora kriminalističke policije,  MUP-a BPK Goražde su u mjestu Mravinjac – Grad Goražde, prilikom pretresa lica M.M., iz Goražda  pronašli  jedno pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Navedeno lice  pozvano je do službenih prostorija i nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl. 239 st. 3 KZ F BiH.

Dana 12.10.2018.godine u 19,55 sati u prostorije dežurne službe policijske stanice Goražde obratio se B.M., iz  Goražda i prijavio da je u jednom ugostiteljskom objektu u ul.Sinan paše.Sijerčića – Grad Goražde, lice B.Z., iz Goražda, bacio njegov mobilni telefon i oštetio displej istog. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te u službene prostorije MUP-a Goražde pozvali B.Z., gdje je isti bio pod dejstvom alkohola 1,51 g/kg, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, naročito drsko ponašanje pod dejstvom alkohola.

Dana 12.10.2018.godine u 23,25 sati u prostorije dežurne službe policijske stanice Goražde obratio se B.A., nastanjen u Goraždu i prijavio da je u ul. Omladinska – Grad Goražde, fizički napadnut od strane H.E., iz Goražda. Lice B.A., obratio se u Urgenti centar Kantonalne bolnice Goražde gdje je dežurni ljekar konstatovao lakše tjelesne povrede. Patrola policije pronašla je i pozvala lice  H.E., do službenih prostorija  MUP-a Goražde gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, fizički napad na drugo lice.



Goražde PRESS / Vlada BPK - izvještaj iz MUP-a

Stranice