Nalbantić dobio otkaz na klupi Goražda - Goražde PRESS

Breaking

07. 11. 2018.

Nalbantić dobio otkaz na klupi Goražda

Uprava FK Goražde smijenila je šefa stručnog štaba Nihada Nalbantića navodno zbog loših rezultata u posljednjih pet kola i nedostatka profi licence.

Nalbantić je za Klix.ba izjavio da mu je ovu odluku danas saopćio predsjednik kluba Muhamed Zejnilhodžić, te da potez uprave kluba smatra veoma nekorektnim, posebno dva kola pred kraj polusezone, s obzirom da klub ovog vikenda očekuje susret u Orašju, dok naredne subote dočekuju Vitez na domaćem terenu.

"Pravi razlog za smjenu ne postoji, navodno su to dvije posljednje utakmice koje su odigrane neriješeno, kao i prethodni rezultati, i kao nisu se spojile ambicije kluba. Ja sam ovo očekivao zbog atmosfere, jednostavno bila je takva, a neki su već upozoravali da će se to desiti po društvenim mrežama. Ja to ne pratim, ali očito su bili upravu. Ja mislim da je ono što smo mi uradili do sada veliki uspjeh kluba, trener sam od februara, ušli smo iz druge u prvu ligu, naš opstanak nije upitan niti ugrožen, ali ono što je činjenica da mi nemamo igračkog kadra koji može bolje odgovoriti ovoj ligi. Trudili smo se koliko smo mogli u uslovima koji su katastrofalni, a to niko iz uprave nije pokušao riješiti niti jednim potezom. Zato se moram zahvaliti NK Azot jer su nam izašli u susret", ističe Nalbantić.

Nalbantić tvrdi također kako pola lige ima problem sa licencom, te da ni to nije pravi razlog smjene.

"Nisam jedini i to uopšte nije sporno jer se pola lige pokriva sa A licencom", izjavio je on.

Saznajemo također da je smjena Nalbantića izazvala burne reakcije u ekipi FK Goražde, jer većina igrača smatra kako je riječ o odličnom treneru koji se, između ostalog, uvijek zalagao i za njih, ali i među navijačima kluba koji su najnoviji potez uprave kluba osudili na društvenim mrežama.


Klix

Stranice