Novi požar na goraždanskoj deponiji Šišeta - Goražde PRESS

Breaking

08. 11. 2018.

Novi požar na goraždanskoj deponiji Šišeta

Na glavnoj goraždanskoj deponiji Šišeta došlo je do novog požara na čijem su gašenju od jučer angažovani pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) grada Goražda i Javnog komunalnog preduzeća (JKP) "6. mart“ - potvrdio je Feni v.d starješine PVJ Benamir Uglješa.

Prema njegovim riječima, požar je manjeg obima od onog koji se na deponiji desio u augustu ove godine, ali nije bezopasan.

- Jučer u 7.05 sati ujutro dobili smo dojavu građana o požaru i odmah smo počeli sa gašenjem zajedno sa uposlenicima JKP '6.mart'. Vatrogasci vrše natapanje okolnog rastinja kako ne bi došlo do širenja, dok radnici komunalnog preduzeća uz pomoć menahizacije zatrpavaju žarište zemljom kako bi se spriječio dotok zraka, jer to je jedini način - pojasnio je Uglješa.

Napominje da je uzrok požara nepoznat te da je teško utvrditi na kojoj dubini je došlo do zapaljenja.

- Teško je procijeniti uzrok s obzirom da se na deponiju odlažu razne vrste otpada što i gašenje čini otežanim. Bitno je da je požar stavljen pod kontrolu i nadamo se da će do poslijepodnevnih sati biti saniran - kazao je v.d. starješine Profesionalne jedinice Goražde.FENA

Stranice