VIKEND U GORAŽDU Saobraćajna nesreća, verbalni i fizički obračuni - Goražde PRESS

Breaking

05. 11. 2018.

VIKEND U GORAŽDU Saobraćajna nesreća, verbalni i fizički obračuni

Dana 02.11.2018.godine u 08,30 sati na magistrlanom putu M-20, u mjestu Mravinjac – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da su učesnici nezgode P.D., iz Rogatice i D.E., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja vozaču P.D., uručen je prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 02.11.2018.godine u 15,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da je u Srednju stručnu školu “Džemal Bijedić,” koja se nalazi u ulici Maršala Tita – Grad Goražde, nepozvan pristupio Z.S., iz Goražda, te u zbornici škole vrijeđao nastavnicu A.M.,D.,. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te licu Z.S., uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog neovlaštenog pristupa   u  prostorije obrazovnih institucija.

Dana 02.11.2018.godine u 23,00 sati u prostorije dežurne službe policijske stanice Goražde obratio se M.A., iz Goražda  i prijavio da ga je oko 22,40 sati u mjestu Rorovi – Grad Goražde, fizički napao   S.R.,  iz Goražda. Lice M.A., obratio se u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje je dežurni ljekar nakon ukazane ljekarske pomoći  konstatovao lakše tjelesne povrede. Policijski službenici  pronašli su i pozvali lice S.R., do službenih prostorija  MUP-a Goražde gdje je alkotestiranjem utvrđeno 2,13 g/kg, dok je kod lica M.A.,  utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 0,21 g/kg. Lice S.R., je u  00,30 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde,  gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizički napad na drugo lice u alkoholisanom stanju.

Dana 04.11.2018.godine u 14,55 sati  dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratila se S.M., iz Goražda i prijavila da je lice B.Ć., iz Goražda oborio motocikl marke “ Kawasaki Z 750” koji je bio parkiran u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde, te da je nakon toga lice P.A., iz Goražda, fizički napao gore navedenog udarivši ga zatvorenom šakom u predjelu glave. U urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde ukazana je ljekarska pomoć licu B.Ć., kojom prilikom se  dežurni ljekar izjasnio da je isti zadobio lakše tjelesne povrede. U službenim prostorijama MUP-a  Goražde alkotestiranjem lica je ustanovljeno kod lica Ć.B., 2,23 g/kg, a kod P.A., 0,00 g/kg alkohola u organizmu. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 173. “Laka tjelesna ozljeda” i člana 293. “Oštećenje tuđe stvari” KZ F BiH.


Goražde PRESS / Vlada BPK - izvještaj iz MUP-a

Stranice