Bogat Program za Dan Općine i BPK-a Goražde - Goražde PRESS

Breaking

14. 09. 2016.

Bogat Program za Dan Općine i BPK-a Goražde

Program obilježavanja 18. septembra Dana Općine i BPK-a Goražde počinje u petak 16. septembra kada će se u svim osnovnim i srednjim školama održati historijski čas.

Istog dana održat će se i tradicionalne sportske igre goraždanskog okruga (SIGO), te Tematsko-pokazna vježba jedinica Civilne zaštite Općine Goražde.

Proučit će se i Hatma dova za sve šehide, te će se u Maloj sali CZK-a održati promocija knjige "Ratni dnevnik 92" i zbirka poezije "Oči života žednog" autora Imera Peza.

Program se nastavlja i 17. septembra kada će se održati 3. memorijalni turnir u ribolovu za lica sa invalidetetom u spomen na "Elvedina Čakala - Čaka", također održat će se i tradicionalni šahovski turnir i 21. memorijalni rukometni turnir "Mevzeta Perla -  Balja", u večernjim satima održat će se i koncert za mlade.

Centralna manifestacija održat će se 18. septembra u nedelju polaganjem cvijeća na Centralno spomen obilježje, svečano postrojavanje i defile ratnih brigada, obračanja ratnih komandanata, kulturno umjetnički program.

Istog dana u Velikoj sali CZK-a održat će se Svečana sjednica Skupštine BPK-a, na kojej će biti i po prvi put dojdjeljena Kantonalna priznanja.

U večernjim satima u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta iz Mostara održat će se predstava pod nazivom "Derviš i smrt".

Program se dalje nasavlja i u ponedeljak 19. septembra kada će se položiti svijeće na Spomen obilježje poginuloj djeci. U Velikoj sali CZK-a održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goražde na koj će biti dodjeljena priznja Općine, Srebrena, i zlatna plaketa, te prijatelj/ica Goražda.

Istog dana svečano će se otvoriti i novoizgrađeni teniski tereni na Gradskom stadionu, te i otvaranje Zavičajnog muzeja.


POGLEDAJTE KOMEPLETAN PROGRAM 18 SEPTEMBAR - 2016


Goražde PRESS

Stranice