MUHAMED RAMOVIĆ PRESS: Podrška privrednim subjektima, nastavak dobre saradnje sa privrednicima i stvaranje povoljne poslovne klime - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

23. 09. 2016.

MUHAMED RAMOVIĆ PRESS: Podrška privrednim subjektima, nastavak dobre saradnje sa privrednicima i stvaranje povoljne poslovne klime - FOTO

Svaki kandidat na izborima za bilo koji nivo vlasti treba da zna koje su nadležnosti organa vlasti za koje se kandiduje, te šta zaista djelujući sa te pozicije može da uradi. Često smo svjedoci nerealnih izjava i obećanja da će njihovim izborom život građana u potpunosti biti promjenjen, te da će uvesti revolucioarna rješenja u svijet biznisa i modernog poslovanja. Obećava se da nezaposlenih neće biti, da će se povećati plate, da će se postovati sva prava radnika i još nogo stvari za koje oni koji to obećavaju nemaju ama baš nikakvu odgovornost.

Međutim na onome što se može uraditi i što je realno nadležnost lokalne samouprave radili smo neumorno, čitav općinski tim koji je osnovan samo za podršku biznisu na čelu sa načelnikom. Bili smo dostupni i dalje ćemo biti24 sata dnevno za sve investitore i borili smo se za svako radno mjesto za dobrobit samokog čovjeka  Ponosi smo da su naše aktivnosti prepoznate i na internacionalnomnivou te nam je odato priznanje na Dunavskom forumu i od strane Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini. U prilog tome govori icertifikat zapovoljno poslovno okruženje "BFC koji dokazuje da smo radili sistemski i u skladu sa najvišim normama kada je u pitanju odnos općine i predstavnika Biznisa, ISO standard za kvalitet upravljanja u javnoj upravi koji posjedujemo već desetu godinu te mnogobrojna druga priznanja.Općina Goražde prednjači i u svim reformskim procesima čemu svjedoči zainteresiranost ostalih jedinica lokalne samouprave za naša kvalitetna rješenja iz mnogih oblasti pa tako i biznisa.



Od Goražda smo napravili brend koji je prepoznatljiv u čitavom svijetu, te smo svoje privrednike u najboljem svjetlu i u svakoj prilici tražili mogućnost za privrednu saradnju. Imajući u vidu naš izvrsatn odnos i rejting koji imamo kod svih ambasadora u Bosni i Hercegovini više puta smo bili incijatori sastanka koji su polučili izrazitim rezultatima i uspješnim projektima.

Radili smo i na infrastrukturi za industrijske zone, te njihovom opremanju za što uspješnije poslovanjeKada je u pitanju podrška malim i srednjim preduzećima neizmjeran doprinos dali smo izgradnjom Biznis Centra - Zone unaprijeđenog poslovanjakoja pruža usluge svim privrednicima i poduzećima, te okuplja mnogobrojna udruženja poput Udruženja poslodavaca, Privredne komore, obrtničke komore i Turističke zajednice.



Ipak, treba imati na umu i činjenicu da će na priliv stranih investicija u Bosni i Hercegovini prvenstveno uticati ekonomske okolnosti u zemljama iz kojih te investicije dolaze. To su objektivne okolnosti na koje ne možemo uticati, ali smo za sve drugo na što imamo uticaj, obratili smo maksimalnu pažnju i doprnijeli sveoštem razvoju i napredku.


Goražde PRESS

Stranice