Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite Općine Goražde u proteklih 24 sata zabilježeno je slijedeće - Goražde PRESS

Breaking

02. 09. 2016.

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite Općine Goražde u proteklih 24 sata zabilježeno je slijedeće

Dana 01.09.2016. godine, oko 17,00 sati pojedine dijelove općine Goražde zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom, gradom i vjetrom.Usljed velikih kišnih padavina došlo je do pojave bujičnih voda,začepljenja odvodnih kanala koje su prouzrokovale plavljenje saobraćajnica, nanosa na saobraćajnicama, plavljenja podumskih prostorija, a u centru grada u ulici Kulina Bana došlo je do plavljenja jednog dijela poslovnih prostorija i prekida saobraćaja. Bujične vode su poplavile i slijedeće ulice:Zaima Imamovića, 1.Maj, Višegradska, Žepska, Pobarnik, Ruždije Islamagića, Salih Bega Kuljuha, Hasana Kikića, Maršala Tita i druge. Usljed jakog nevremena u nekoliko navrata dolazilo je do prekida napajanjem električnom energijom. 
Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice i preduzeća zadužena za održavanje puteva odmah su intervenisali na navedenim lokacijama ispumpavanjem vode i čišćenjem nanosa.

MUP BPK-a Goražde

Prema informaciji Operativnog centra KMUP-a Goražde u proteklih 24 sata nije bilo pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

Kantonalna bolnica BPK-a Goražde-Urgentni centar:

U prijemno urgentni centar Kantonalne bolnice BPK-a Goražde u proteklih 24 sata primljeno je 28 pacijenata. Jedan pacijent zadržan je u kantonalnoj bolnici radi daljnjeg liječenja.

Direkcija za ceste BPK-a Goražde:

Prema informacijama koje smo dobili od Direkcije za ceste BPK-a Goražde, svi putevi u nadležnosti direkcije su prohodni.


Radio Goražde

Stranice