Počeli radovi na rješavanju problema oborinskih voda u naselju Mujković polje - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

21. 09. 2016.

Počeli radovi na rješavanju problema oborinskih voda u naselju Mujković polje - FOTO

FOTO: Općina Goražde - gorazde.ba

Završetkom radova na izgradnji kanalizacije oborinskih voda u naselju Mujković polje, u mjesnoj zajednici Goražde I, građani ovog naselja riješit će dugogodišnji problem. Riječ je o veoma bitnom projektu čija je ukupna vrijednost oko 40.000,00 KM koji finansira Općina Goražde u sklopu Programa uređenja grada i prigradskih naselja za 2016. godinu. Izvođač radova je firma OKAC d.o.o.

Povodom početka radova naselje Mujković polje danas je sa saradnicima posjetio načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je izrazio zadovoljstvo do sada provedenim radovima – ''Evo privodimo kraju projekate u sklopu Programa uređenja grada i prigradskih naselja za ovu godinu i  ovo su neki od završnih projekata. Projekat  je koštao oko 40 hiljada KM. Predložen je od strane  građana i Savjeta mjesne zajednice Goražde I. 



Projekat je vrlo opravdan. Dugo godina se građani susreću sa problemom površinskih voda, neadekvatnim kanalizacionim sistemom i evo to će sad zaista biti propisno urađeno. Izvođač radova je firma OKAC. Rok za završetak radova je 60 dana, ali sigurno smo da će to oni uraditi mnogo brže, vidimo mašine su na terenu, tako da sigurno projekat je na pravom mjestu. Građani ovog naselja su također izrazili zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta. Inače imamo problema sa površinskim vodama, ne samo u ovom dijelu grada, već i u drugim ulicama poput ul. Kulina bana, evo ovih dana očekujemo da se ubrzo i ovaj problem riješi, potom u naselju Obarak i Baćcima, tako da  smo na neki način svugdje uputili prijedloge i zahtjeve kada su u pitanju projekti koji se odnose na rješenje problema odvodnje površinskih voda. Mi ovaj projekat u Mujkovića polju direktno finansiramo, ali mnoge projekte sufinansiramo sa višim nivoima.''


gorazde.ba

Stranice