Završeni radovi na asfaltiranju putnog pravca Ilovača - Faočići - Goražde PRESS

Breaking

29. 09. 2016.

Završeni radovi na asfaltiranju putnog pravca Ilovača - Faočići

Povodom završetka radova na rekonsrukciji i modernizaciji dijela putnog pravca Ilovača – Faočići u Mjesnoj zajednici Faočići, danas je organizovana svečanost kojoj su prisustvovale brojne zvanice.

Završetkom radova na rekonstrukciji i modernizaciji pomenutog putnog pravca u mjesnoj zajednici Faočići, građanima ove Mjesne zajednice riješen je dugogodišnji problem. Riječ je o veoma bitnom projektu u sklopu kojeg je asfaltirano 620 metara puta, čija je ukupna vrijednost oko 75.000,00 KM, koji je finansirala Općina Goražde. Izvođač radova bila je firma Goraždeputevi d.d.

O važnosti projekta govorio je načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović – ''Prvi put u historiji ovoga kraja imamo prve metre asfalta na području ove mjesne zajednice. S te strane smo dodatno jako sretni. Ukupna dužina je 620 metara. Potpisali smo ugovor sa firmom Goraždeputevi, koja je izvela vrlo kvalitetno radove. Ukupna vrijednost projekta je oko 75 hiljada KM. Širina puta je 4 metra i naravno mi planiramo i dalje nastavak ove putne komunikacije prije svega Brzača-Goršić polje gdje idemo preko IFAD-a u put dužine preko 3,5 km, kao i  Jezero-Faočići gdje nam je prošlo kod Federalnog ministarstva za raseljena lica  i taj projekat je bodovan. Dakle ono što je gorući problem općine Goražde još uvijek jesu putevi. Hvala Bogu ide i realizacija Saudijskog kredita za ove puteve ilovačke i beričke kotline tako da sigurno 2017. godina posebno će biti uspješna po pitanju putne komunikacije. Radovi na putevima koji se realizuju putem Saudijskog kredita kreću vrlo brzo, očekujemo u narednih 15 dana mašine na terenu''.



Da je za građane mjesne zajednice Faočići ovo veoma bitan projekat kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice, Sead Mršo – ''Na području mjesne zajednice Faočići živi oko 180 stanovnika. Ovo su prvi metri asfalta u historiji ovog kraja, tj. da stanovništvo MZ Faočići dočeka asfalt. Ranije je bilo puno predizbornih obećanja. 2012. godine ovaj put je prešao u nadležnost Općine i tako da smo mi zahvaljujući Općini Goražde,  odnosno Načelniku  realizovali ovaj projekat. Ovaj putni pravac je od izuzetnog značaja i nadamo se da će se nastaviti realizacija ostalih projekata koji idu na prostoru mjesne zajednice Faočići.''


gorazde.ba

Stranice