Policija imala intervencije u dane vikenda - Goražde PRESS

Breaking

03. 10. 2016.

Policija imala intervencije u dane vikenda

Dana 30.09.2016.godine u 11,30 sati u mjestu Ljeljanak ,općina Foča  u FBiH, dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom i  jednim povrijeđenim licem, koje je preveženo do  Urgentnog centra  Kantonalne bolnice Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoći. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali P.A., i M.M., nastanjeni u Sarajevu. Vozači  P.A., i M.M., su alkotestirani gdje kod istih nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. U Kantonalnalnoj bolnici Goražde ukazana je ljekarska pomoć licu P.Z.,   gdje je dežurni ljekar kod iste konstatovao prelom desne ruke, ali se  nije  izjasnio o stepenu povreda. Povrjeđeno lice upućeno je na dalje liječenje u KCUS – Sarajevo. Dalji rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode u toku.

Dana 30.09.2016.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde licu M.S., nastanjenom u Goraždu uručili su prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog  drskog ponašanja prema drugom licu.

Dana 30.09.2016.godine u 21,17 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde, obratio se delagat rukometne utakmice G.D., nastanjen u Ilidži, i prjavio da je   nakon  odigrane  rukometne utakmice između RK Goražde i RK Vogošća fizički napadnut od starne  NN lica ispred Grdaske dvorane “Mirsad Hurić”. Patrola policije izašla je na lice mjesta  ispitala  navode prijave, te utvrdila operativnim radom na trenu da je gore navedeno lice fizički napadnut od strane lica N.S.,nastanjenog u Goraždu, tako što ga je isti  dva puta otvorenom šakom udario u predjelu lica. U 21,55 sati lice N.S., lišen je slobode i smješten u prostorije za zadržavanje PU Goražde. Rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 01.10.2016.godine u 13,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se P.M., nastanjen u Foča FBiH, koji je  predsjednik Opštinskog odbora vijeća Foča FBiH i predsjednik odbora stranke SNSD  i prijavio da ima problema sa licem R.E., nastanjen u Foča FBiH predsjednikom “stranke Za bolje Goražde”. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 02.10.2016.godine u 19,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde pristupio je B.M., nastanjen u naselju Džindići, općina Goražde i prijavio lice T.S., iz Vranića, općina Goražde, da je zloupotrijebio glasove, njegov i njegove porodice (supruge, sina i dvije sestre), gdje je za iste glasano u odsustvu, tačnije iz Crne Gore – Pljevalja, putem pošte, a sa istim ga je upoznao predsjedavajući glasačkog mjesta na izbornom mjestu Vranići, gdje on i porodica nisu mogli glasati. O prijavi upoznat je istražitelj SKP-a MUP-a BPK Goražde i dežurni Kantonalni tužilac, a rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 02.10.2016.godine u  23,15 sati u ul.A.Hodžića u Goraždu, na magistralnom putu M-20, dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da  je vozač H.T., iz Goražda, upravljajući putničkim motornim vozilom marke  “Mercedes E200”  ostvario kontakt sa zaštitnom ogradom koja je prilikom pada oštetila parkirano vozilo marke “Peugeot 307” vlasništvo B.S., iz Goražda,  i konakt sa objektom vlasništvo P.N., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja  vozaču H.T., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


bpkg.gov.ba

Stranice