Na području općine Goražde registrovane teške krađe iz porodičnih kuća - Goražde PRESS

Breaking

18. 01. 2017.

Na području općine Goražde registrovane teške krađe iz porodičnih kuća

Prema informacijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u posljednjih nekoliko dana evidentirano je nekoliko teških krađa iz porodičnih kuća na području općine Goražde,  iz kojih je otuđena određena količina novca, srebrnog i zlatnog nakita te kućanskih aparata i alata.

Prema riječima šefa Ureda komesara policije Emka Rizvanovića, dvije teške krađe su u potpunosti rasvijetljene, poznati su počinioci i izvještaj je predat Kantonalnom tužilaštvu na nadležno postupanje.

„U decembru mjesecu 2016.godine imali smo registrovane tri teške krađe iz porodičnih kuća. Od ove tri krađe, dvije su u potpunosti rasvijetljene i dostavljeni su izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Goražde, međutim jednu iz decembra i ove dvije teške krađe iz mjeseca januara 2017. godine još uvijek nismo u potpunosti rasvijetlili, mada imamo indicije i sumnju na određena lica koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima. Indicije nisu dovoljne da bi se podnio izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Goražde, potrebni su određeni materijalni dokazi. Mi poduzimamo sve operativno- taktičke i kriminalističko- tehničke mjere i radnje kako bismo došli do ovih otuđenih predmeta, čime bismo mogli dokazati umješanost određenih lica u ova krivična djela“- kazao je Emko Rizvanović

Uzimajući u obzir snježne padavine, niske temeperature i poledicu, stanje sigurnosti na području našeg kantona kada je riječ o saobraćaju je zadovoljavajuće. Registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri motorna vozila. Nije bilo povrijeđenih lica, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Ovom prilikom upućen je apel svim vozačima da se pridržavaju uputa saobraćajne policije, poštuju zakonske propise iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da brzinu prilagode uslovima i stanju puta, bez obzira na saobraćajne znakove i ograničenja koja su data za tu dionicu puta.


bpkg.gov.ba

Stranice