Goražde: Na meti pljačkaša i mekteb, te džamija Sinan-bega Sijerčića - Goražde PRESS

Breaking

01. 02. 2017.

Goražde: Na meti pljačkaša i mekteb, te džamija Sinan-bega Sijerčića

Niz provala u objekte na području Goražda zabilježeno je u noći između utorka i srijede. Iz Uprave policije MUP-a BPK saopćili su da su na potrazi za počiniteljima angažirani svi raspoloživi resursi.

Nepoznati počinitelji provalili su u prostorije mekteba u ulici Šukrije Kukavice, džamije Sinan-bega Sijerčića, te četiri podrumske prostorije u ulici Maršala Tita, a pokušali su ući i u  trgovačku radnju u ulici Jusufa Duhovića.

- U ranim jutarnjim satima Policijskoj stanici Goražde prijavljeno je pet događaja koja imaju obilježja krivičnih djela. Kada su u pitanju ovi vjerski objekti iz njih je otuđena još neutvrđena suma novca, a iz podrumskih prostorija određena količina alata i ogrijevnog drveta. Poduzeli smo sve operativno - taktičke i kriminalističko - tehničke mjere i radnje i angažovali smo sve raspoložive snage koje u ovom momentu rade na terenu i poduzimaju ono što im zakon dozvoljava kako bismo pronašli počinioce ovih krivinčnih djela. Sve ukazuje da se radi o planiranoj i dobro organiziranoj akciji od više počinilaca - kazao je šef ureda komesara policije Emko Rizvanović.

On je pozvao građane koji imaju bilo kakve informacije o mogućim počiniteljima ovih krivičnih djela da se jave PS Goražde, službenicima na terenu ili da koriste mogućnost besplatnog poziva na broj telefona 122. O istrazi su obaviještene i Policijske stanice u susjednim Općinama, kao i MUP Sarajevskog kantona.


Avaz

Stranice