Načelnik Općine Goražde upriličio prijem za najuspiješnije učenike - Goražde PRESS

Breaking

03. 02. 2017.

Načelnik Općine Goražde upriličio prijem za najuspiješnije učenike

Načelnik općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović danas je sa saradnicima u Maloj sali Općine Goražde organizovao prijem za naše mlade sugrađane Naidu Efendić i Adnana Ferhatovića, koji su napisali najuspješnije eseje o svom gradu na takmičenju koje je organizovala engleska "Fondacija za djecu Goražda“ u sklopu kojeg se takmičilo 18 đaka osnovne škole ''Fahrudin Fahro Baščelija'' , a koji su najuspješniji u predmetu engleski jezik. Kao nagradu za ovaj uspjeh učenici su dobili putovanje u London gdje će boraviti zajedno sa svojom nastavnicom engleskog jezika Zahidom Alić  u periodu od 3.-11.marta.

Kako je rečeno u toku prijema Osnovna škola ''Fahrudin Fahro Baščelija'' sa "Fondacijom za djecu Goražda“ ima višegodišnju uspješnu saradnju, što se temelji na prijateljstvu sa pripadnicima engleskog bataljona koji su tokom rata bili u misiji u Goraždu i oni su do sada donirali 50.000,00KM. Tim je sredstvima renoviran i opremljen kabinet engleskog jezika, umrežena internetom cijela škola, izgrađeno tenisko igralište u dvorištu škole, a u planu su i novi zajednički projekti.



Govoreći o svom eseju koji je napisala povodom raspisanog konkursa Naida je naglasila da je pisala o tome kako bi jednom vojniku, u stranoj – zamišljenoj zemlji objasnila zašto je potrebno da dođe u Bosnu i Hercegovinu i posjeti Goražde. Kako je istakla svu svoju ljubav za Goražde smjestila je u esej, tako da taj čovjek poželi da dođe u naš grad. Dok je Adnan u svom eseju posebno pisao o prirodnim ljepotama, dobroti i kulturi ljudi iz Goražda, njihovoj otvorenosti i gostoljubivosti.

Uz pohvale i čestitke na ostvarenom rezultatu načelnik dr.sci. Muhamed Ramović Naidi i Adnanu uručio je skromne poklone, te još jednom naglasio da će Općina Goražde kao i do sada pratiti sve aktivnosti, kako sportista, tako i svih građana koji na bilo koji način predstavljaju naš Grad i koji su naši najbolji ambasadori u svijetu,a poželio im je i ugodan boravak u Londonu.


gorazde.ba

Stranice