Ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack posjetila Goražde - Goražde PRESS

Breaking

21. 03. 2017.

Ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack posjetila Goražde

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack danas je posjetila Bosansko-podrinjski kanton Goražde gdje se susrela s premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Okovićem i predstavnicima kantonalne Vlade.

Ovo je bila prva posjeta američke ambasadorice Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde u mandatu aktuelne Vlade.

– Iskoristili smo ovu priliku da ukažemo u kojoj smo fazi , odnosno šta smo sve do sada uradili na našem ključnom projektu putnog povezivanja, istovremeno se podsjećajući na sadržaj Dejtonskog sporazuma, onog uvodnog dijela koji obuhvata i ovu temu. Naravno, interesovanje je također bilo vezano i za privredne aktivnosti. Opća slika, odnosno percepcija jeste da su Bosansko-podrinjski kanton i općina Goražde, u odnosu na neke druge gradove, prilično uspjeli u tom dijelu – kazao je premijer Emir Oković.

Dio razgovora odnosio se i na planove za budući period.

– I u tom smislu smo razmijenili određene informacije, o našim budućim aktivnostima, odnosno o onome čemu mi težimo, istaknuvši još jednom da zaista smatramo da smo, kao područje, lider na prostoru istočne Bosne i, s te strane, da zaslužujemo svu pažnju kako domaćih, tako i međunarodnih faktora – naglasio je premijer.

Nakon sastanka s kantonalnim zvaničnicima, ambasadorica Cormack posjetila je firmu „Prevent“ u Vitkovićima.


Vlada BPK

Stranice