BH Telecom Kantonalnoj bolnici Goražde donirao 40.000 KM - Goražde PRESS

Breaking

30. 03. 2017.

BH Telecom Kantonalnoj bolnici Goražde donirao 40.000 KM

BH Telecom potvrđujući zasluženi epitet društveno odgovorne kompanije, u nizu ovogodišnjih aktivnosti usmjerenih u tom pravcu, podržava i medicinske ustanove. Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma, Duljko Hasić uručio je u Goraždu Kantonalnoj bolnici Goražde vaučer u vrijednosti od 40.000 KM.

Hasić je nakon uručivanja donacije, u obraćanju novinarima istakao kako je ova podrška goraždanskoj bolnici dio šire akcije - Želim vas upoznati da je BH Telekom, na prijedlog Nadzornog odbora, izdvojio ovu sumu sredstava kao pozitivnu razliku poslovne aktivnosti i dio sredstava od 50 000 KM prvo usmjerio prema Zemaljskom muzeju BiH, dio sredstava doniran je za 18 javnih kuhinja u BiH i ostatak, ne manje značajan, za bolnice i Kliničke centre na federalnom i kantonalnim nivoima – rekao je Hasić.

Zahvalnost BH Telecomu uputio je ovom prilikom dr. Fuad Rovčanin, direktor Kantonalne bolnice Goražde.
- Ovo je jako velika pomoć i primjer društvene odgovornosti jedne kompanije. Mi smo se javili na javni poziv sa projektom opremanja Kantonalne bolnice i dobili smo ovaj iznos. Odmah smo krenuli u realizaciju projekta i već smo nabavili industrijske mašine za pranje i sušenje veša, koje su već instalirane i puštene u rad. Od ostatka sredstava planiramo nabaviti jedan defibrilator, EKG aparat, pacijent monitor i aspirator za operacionu salu i nadam se da će nam ta sredstva biti dovoljna. Možda malo čudno zvuči što smo najprije nabavili opremu za vešeraj, ali Kantonalna bolnica već duže vrijeme nije imala odgovarajuće mašine, pa smo bili prinuđeni veliku količinu veša iz operacione sale, sa porodilišta i drugih odjela, prati u običnim, kućnim mašinama – kazao je Rovčanin.


Glas Goražda

Stranice