GORAŽDE Policajac napadnut nožem ispred svoje kuće - Goražde PRESS

Breaking

23. 03. 2017.

GORAŽDE Policajac napadnut nožem ispred svoje kuće

Dana 22.03.2017.godine u 15,25 sati u u ulici Omladinska u Goraždu, policijski službenik Uprave policije MUP-a BPK Goražde ispred svoje porodične kuće napadnut je nožem od od strane lica M.A., i P.N., nastanjeni u Goraždu. Odmah po dojavi na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbijedili lice mjesta i istog dana u 15,35 sati lišili su slobode gore navedena lica. Uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde. O događaju je upoznat i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 183. KZ FBiH.

Dana 22.03.2017.godine u 15,30 sati sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo i prijavio da je u mjestu Bogovići općina Goražde došlo do požara. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj.Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 22.03.2017.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  uputili  Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neizvršavanje odluke o vraćanju na rad” iz člana 284. KZ FBiH, protiv osumnjičenog B.E., iz Goražda.

Dana 22.03.2017.godine u 19,50 sati u ul.Kulina Bana u Goraždu, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, prilikom vršenja kontrole saobraćaja zaustavili su putničko motorno vozilo marke “Golf V” kojim je upravljao H.O., iz Goražda, gdje je isti fizički napao na dva policijska službenika. Lice H.O., je uz upotrebu  sredstava prinude i sredstava za vezivanje stavljen pod kontrolu i u 20,00 sati lišen slobode. U navedenom vozilu na mjestu suvozača nalazilo se i lice Z.A., iz Goražda koji se vozilom udaljio sa lica mjesta. U službene prostorije MUP-a BPK Goražde  pozvano je lice Z.A., koji je nakon uzete pismene izjave pušten. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-o “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” iz člana 359. stav 2. KZ F BiH.



Vlada BPK

Stranice