Usvojen Program obilježavanja 21. marta - Dana mladih Općine Goražde - Goražde PRESS

Breaking

09. 03. 2017.

Usvojen Program obilježavanja 21. marta - Dana mladih Općine Goražde

U Maloj sali Općine Goražde danas je održan treći u nizu sastanaka Organizacionog odbora za obilježavanje 21. marta – Dana mladih Općine Goražde. Naime, 21. mart proglašen je Danom mladih od strane Općinskog vijeća Goražde, i ovo je već sedma godina zaredom da se ovaj datum prigodnim programskim sadržajima obilježava na području naše Općine. Današnji sastanak imao je za cilj da se razmatraju novi prijedlozi programskih sadržaja i da se usvoji konačni program, zatim, da se odrede nosioci aktivnosti, te izradi finansijski plan.

Obzirom da je riječ o trećem sastanku danas su od strane članova Odbora,  predstavnika omladinskih udruženja i neformalnih grupa, te predstavnika javnih ustanova potvrđeni prijedlozi programskih sadržaja koji će se uvrstiti u program ovogodišnjeg obilježavanja 21. marta – Dana mladih Općine Goražde.

Govoreći više o samim programskim sadržajima Sanid Zirak pomoćnik načelnika Općine Goražde u izjavi za medije je kazao: ‘’Ovo je treći u nizu sastanaka Organizacionog odbora za organizaciju Dana mladih Općine Goražde. Imaćemo desetak programskih sadržaja putem kojih ćemo obilježiti ovaj datum i ove godine. Ti sadržaji su raznovrsnog karaktera, muzičkog, likovnog, edukativnog, književnog, protokolarnog, pozorišnog karaktera. Dakle biće tih raznih sadržaja tako da ono što je najbitnije jeste da su prijedlozi mladih ti koji se uvrštavaju u finalnu verziju programa. Oni su bukvalno kreatori programskih sadržaja putem kojih oni žele da obilježe taj datum i putem kojih oni šalju poruku institucijama vlasti i svim relevantnih faktora unutar jedne lokalne zajednice, šta to njih boli, šta to njih tišti, gdje su problemi. ‘’

Arman Bešlija predsjednik Kulturnog udruženja mladih KUM ističe da će biti dosta zanimljivih sadržaja, ali i da će biti humanitarnih aktivnosti za prikupljanje novca za pomoć u liječenju našem teško oboljelom sugrađaninu Nedimu Deliću: ‘’Ove godine smo pripremili raznovrstan sadržaj koji će trajati tri dana, tako da smo  pripremili raznovrsne aktivnosti od pozorišta, gdje ćemo imati reprizu predstave ‘’Dok nas smrt ne rastavi’’. Rok škola će zajedno sa OMŠ ‘’ Avdo Smailović’’ pripremiti jedan muzički performans. Također ove godine se priključila OŠ Husein ef. Đozo sa lutkarskom predstavom, gdje su mala dječica pripremila lutkarsku predstavu. Imamo svečane aktivnosti polaganje cvijeća, neformalno druženje sa načelnikom. Također imamo aktivnosti u Plavom cvijetu, tako da smo uključili raznovrsne aktere u organizaciju ovog obilježavanja. Želimo da naglasimo da će za svaku aktivnost koju budemo radili biti postavljena kutija za pomoć našem sugrađaninu Nedimu  Deliću i nadamo se da čemo se svi udružiti i pokušati da budemo solidarni i da pomognemo momku.’’

Na ovaj način mladi Goražda će obilježiti dan posvećen mladima, te skrenuti pažnju javnosti na potrebe, prava i obaveze mladih, te njihove aktivnosti tokom godine, a  skrenut će se pažnja i na značaj angažovanja mladih u društvenoj zajednici.


Općina Goražde

Stranice