Uprava policije informacija za period od 31.03. do 03.04.2017.godine. - Goražde PRESS

Breaking

03. 04. 2017.

Uprava policije informacija za period od 31.03. do 03.04.2017.godine.

Dana 31.03.2017.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, uputili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ugrožavanje sigurnosti” iz čl.183. KZ F BiH, protiv osumnjičenog M.A., iz Goražda.

Dana 31.03.2017.godine u 14,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se A.I., nastanjen u Goraždu i prijavio šumski požar u mjestu Dubište, Općina Goražde. Na lice mjesta izašli su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, uposlenici J.P. Bosansko – podrinjske šume, kao i policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su utvrdili da je lice G.O., nastanjena u Čajniču, uzrokovala navedeni požar nakon čišćenja privatnog posjeda, te da ovom prilikom gori nisko rastinje i da se požar proširio i na šumu. Protiv gore navedenog lica bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 31.03.2017.godine u vremenu od 16,00 do 16,30  sati službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su  na osnovu usmene Naredbe sudije za prethodni postupak  Općinskog suda u Goraždu,  uz suglasnost Kantonalnog tužioca,  izvršili  pretres porodičnog stana u ulici Zaima Imamovića u Goraždu koji koristi lice V.H., gdje je tom prilikom pronađeno 24,60 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. Upoznat je dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-o “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl. 239. st.3 KZ F BiH.

Dana 31.03.2017.godine u 21,00 sati u dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Ž.V., nastanjen u Goraždu i prijavio da su mu u ulici Prve Slavne Višegradske Brigade u Goraždu lica V.H., i V.H., nastanjeni u Goraždu na njegovom putničkom motornom vozilu marke „Fiat punto“ rukama razbili staklo na prednjim lijevim vratima. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitala navode prijave i izvršili uviđaj. Rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 31.03.2017.godine u 21,25 sati u dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se D.T., nastanjen u Goraždu i prijavio da je u ulici Omladinska u Goraždu fizički napadnut od strane pet NN  lica gdje su se isti  nakon napada sa vozilom marke „Škoda fabia“ udaljili sa lica mjesta. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitala navode prijave i obavijestili da su u službene prostorije pozvali lica Č.N., I.Z., Č.H., R.E., i J.Đ., nastanjeni u Goraždu  sa kojim je obavljen razgovor na okolnosti prijave. Licu D.T., ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru kantonalne bolnice Goražde, gdje je dežurni ljekar konstatovao da se kod gore navedenog lica radi o lakšim tjelesnim povredama.  Licima  Č.N.,I.Z., Č.H.,  uručeni su  prekršjani nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog fizičkog napada na drugo lice u alkoholisanom stanju,

Dana 01.04.2017.godine u 19,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik J.P.   Bosansko – podrinjske šume  BPK i  prijavio da je došlo do požara u mjestu Glamoč.Na lice mjesta izašli su pripadnici  Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, uposlenici J.P. Bosansko – podrinjske šume koji su pristupili gašenju požara.  Također na lice mjesta izašli su i policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da  je došlo do požara da gori nisko rastinje i trava, te da se požar proširio na šumu i  zasade borove. Dana 02.04.2017.godine oko 08,00 sati lokalizovan je požar na lokalitetu Glamoč, općina Goražde. Rad na pronalasku počinioca koji je uzrokovao požar je u toku.

Dana 02.04.2017.godine u 06,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se dežurni dispečer  Elektrodistribucije Goražde i prijavio da je zbog požara  na lokalitetu Dubišta, općina Goražde, u toku noći došlo do oštećenje četiri stuba od električnog voda, kojom prilikom je prekinuto napajanje električnom energijom naselja Dubište i Podkozara.  Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbjedili lice mjesta, dok su uviđaj izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde i utvrdili da su pomenuta oštećenja nastala usljed šumskog požara, koji nije u potpunosti lokalizovan zbog nepristupačnog i miniranog terena i isti je još aktivan. Radnici Elektrodistribucije izvršili su popravku oštećenih stubova, te pustili električnu energiju u funkciju. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji gore navedenog događaja je u toku.



Vlada BPK

Stranice