U Goraždu održan 5. atletski miting - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

12. 05. 2017.

U Goraždu održan 5. atletski miting - FOTO

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a, Udruženja pedagoga sporta, Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obrazovanja, te Atletskog kluba „Goražde“ danas je na Gradskom stadionu u Goraždu održan V po redu Atletski miting za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja BPK-a.

Pred više od 3.000 gledalaca, učešće u ovoj najmasovnijoj sportskoj manifestacijii u BPK Goražde uzelo je oko 300 takmičara koji su se takmičili u utrkama na 100 i 200 metara, štafetnoj utrci 4×100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle, a u okviru mitinga organizovat će se i utrka na 1500 metara za građane. Za najmađe, organizovana je Ciciban utrka.



Zahvaljujući dobroj saradnji atletskih klubova iz Goražda i Rogatice, učešće na i ovogodišnjem atletskom mitingu uzeli su i učenici iz Rogatice.



Učesnike mitinga na početku je najprije pozdravio i poželio puno uspjeha u takmičenju načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović, a miting je svečano otvorio ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Damir Žuga.



Na  početku same manifestacije održana je „Ciciban“  utrka za djecu uzrasta od 4-6 godina  iz goraždanskih dječijih vrtića SOS „Kinderdorf“ i „Sunce“, a najuspješnijima u ovoj utrci medalje i diplome su dodjelili načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i ministar Damir Žuga.

Glavni pokrovitelj Atletskog mitinga je resorno ministarstvo, dok je glavni sponzor firma „Prevent“.


Goražde PRESS vam donosi preko 180 fotografija sa 5. atletskog mitinga.

>>>POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE<<<

Goražde PRESS/Općina Goražde

Stranice