Gradska uprava Goražda nabavila nove uniforme za uposlenike Doma zdravlja - Goražde PRESS

Breaking

22. 08. 2017.

Gradska uprava Goražda nabavila nove uniforme za uposlenike Doma zdravlja

U prostorijama JU Dom zdravlja ''Dr. Isak Samokovlija'' Goražde danas je izvršena primopredaja opreme i uniformi koju je za uspolenike ove ustanove nabavila Gradska uprava Grada Goražde. Vrijednost ove opreme iznosi 5. 000 KM. Tim povodom gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović obratio se menadžmentu i uposlenicima ove ustanove gdje im je najprije uputio čestitke na svim uspjesima koje ostvaruju u radu naglasivši još jednom kako je poziv medicinskog radnika jedan od najhumanijih i najodgovornijih poslova. On je kazao kako je Grad Goražde do sada pružao podršku u radu ove ustanove, a tako će biti i ubuduće, te najavio nove projekte kao i skoriji početak gradnje zgrade hitne pomoći i dijaliznog centra.

''Danas smo ovdje u posjeti Domu zdravlja. Još jednom da damo punu podršku menadžmentu ove javne  ustanove. U proteklom periodu imali smo nekoliko  projekata prema njihovom zahtjevu. Evo i danas smo ovdje da isporučimo  ove uniforme za naše uposlenike. Ovom prilikom također sam im prenio poruku da mi u skorijem periodu krećemo sa izgradnjom zgrade za Hitnu službu-dijalizni centar ovdje odmah pored bolnice. To je nešto što je najvažnije sada i za Dom zdravlja i za našu Kantonalnu bolnicu. To je najbolje rješenje, prošlo je sve procedure, usklađen je i regulacioni plan, sada je samo ostao završni dio ovog glavnog projekta, tako da mislimo na ovu javnu ustanovu. Želimo još više da pomognemo. Mi njihov rad pomažemo i kroz terenske ambulante, sve što je sa naše strane, tu smo, svakako u cilju stvaranja što boljih uslova za rad i poboljšanja kvaliteta usluga za naše građane.''- kazao je u izjavi za medije gradonačenik dr.sci. Muhamed Ramović.



Direktor Doma zdravlja dr. Edin Čengić zahvalio se Gradskoj upravi na podršci u radu te kazao kako je nabavka ove opreme i uniformi od velikog značaja: ''Mi smo uvidjeli  da postoji potreba da zdravstveni radnici svi u Domu zdravlja kao i dio saradnika tačnije radnici koji rade na održavanju čistoće dobiju nove uniforme, jer je riječ o više od deset godina kako su te dosadašnje uniforme nabavljene,  tako da smo nabavili komplete za sve radnike, ali prije toga smo naravno morali obezbjediti finansijska sredstva pošto naša vlastita finansijska sredstva za tu svrhu nisu bila u potpunosti dovoljna.



Obratili smo se osnivaču, tj. Gradonačelniku koji nam je odmah izašao u susret i uplatio je cijeli iznos za nabavku uniformi koje smo i danas dobili. Ja se ovom prilikom zahvaljujem Gradonačelniku Ramoviću koji nas inače podržava i u nizu projekata nas je podržao u skorije vrijeme, prije svega u cilju stvaranja funkcionalnijeg i ugodnijeg ambijenta u Domu zdravlja kako u centralnom objektu, tako i u ambulantama. Ja sam siguran da će se ta dobra saradnja sa našim osnivačem i nastaviti. Kada je riječ o projektu izgradnje zgrade hitne pomoći i dijaliznog centra već je u fazi zatvaranja finansijske konstrukcije i nadamo se da će vrlo brzo početi gradnja objekta zgrade. To je nešto što  je trebalo i ranije ali se nije iz objektivnih razloga uradilo, ali evo sada uz podršku osnivača koji vode tu aktivnost taj projekat ubrzo će biti u potpunosti realizovan.''


Goražde PRESS/Grad Goražde

Stranice