Internacionalni "Festival prijateljstva" - Goražde 2017 okupio veliki broj umjetnika i izlagača - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

04. 08. 2017.

Internacionalni "Festival prijateljstva" - Goražde 2017 okupio veliki broj umjetnika i izlagača - FOTO

Nakon posjete radionicama za djecu članovi Organizacionog odbora Festivala prijateljstva na čelu sa gradonačelnikom Goražda dr.sci. Muhamedom Ramovićem danas su posjetili slikare likovne kolonije ''Boje prijateljstva'' koji svakodnevno vrijedno rade i stvaraju vrijedna umjetnička dijela koja će pokloniti našem gradu, te Sajam starih zanata.

''Boje prijateljstva'', po svom karakteru, su u regionu jedinstvena likovna kolonija, jer su dio velikog Festivala, još su jednom okupile umjetnike koji su na svakom koraku u Goraždu, dočekivani i pozdravljani osmjesima. Oni su uzvraćali na isti način i naravno poklonili nam dio njihovih snova, njihovih izmaštanih i viđenih pejzaža, njihovih vizija svjeta i nas u njemu.



Kada je u pitanju Sajam starih zanata ove godine organizuje se po osmi put. Organizator Sajma je Opće Udruženje "Stari zanati" obrtnika Grada Goražda.

Prilikom posjete Gradonačelnik se zahvalio učesnicima Sajma i likovne kolonije naglasivši da je Festival prilika za upoznavanje i stvaranje novih prijateljstava.



U sklopu današnje posjete sadržajima XX Internacionalnog Festivala prijateljstva Gradonačelink je posjetio i Sajam knjige koji se ove godine organizuje trinaesti put po redu. U ponudi Sajma su izdanja izdavačke kuće  Šahinpašić, Libris, Fondacija Mula Sadra i drugi izdavači, a literatura je raznovrsna u što su se posjetioci mogli uvjeriti proteklih dana.



Goražde PRESS/Grad Goražde

Stranice