Završen 20. Internacionalni "Festival prijateljstva Goražde 2017 - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

07. 08. 2017.

Završen 20. Internacionalni "Festival prijateljstva Goražde 2017 - FOTO

Nakon šest dana kulturnih i zabavnih aktivnosti u Goraždu večeras je i svečano zatvoren 20. po redu Internacionalni "Festival prijateljasva"

Grad na Drini okupio je više stotina učesnika, a i nekoliko hiljada posjetilaca koji su prošli kroz Goražde prateći sve festivalske aktivnosti.

Kao i svake godine posljednji dan festivala prošao je kroz Ulični maskenbal gdje su najmlađi učesnici ovogodišnjeg festivala prošli maskirani kroz ulice grada.

U Gradskoj galeriji otvorena je i izložba djela nastalih tokom likovne kolonije "Boje prijateljstva", stotinu umjetnika iz više zemlja poklonilo je svoja djela Goraždu.

Kroz ulice Goražda prošli su i umjetničko-folklorna društva koja su večeras nastupa i na bini ispred Gradske dvorane.



Na bini večeras su nastupili i Mješovita plesna grupa "Plavi cvijet" uz pratnju Drum orkestra, također najmlađi Sajra i Nidal Šalo posjetiocima su predstavili jednu muzičku numeru.

Goraždanka Elmedina Laličić večeras je ponovo zablistala pred publikom, Anstasija Gavran koja je učesnik Pinkovih zviezdica večeras je također nastupila na bini.



Mlade djevojke, članice hora Centra za kulturu prvi put su se večeras predstavile na Imternacionalnom Festivalu prijateljstva, budući da njihova grupa osnova prije samo par mjeseci, one su ponosno predstavljale Goražde na Ramazanskim noćima u Turskoj.

Pred posjetiteljima su nastupili u Muški vokalno intrumentalni ansambl "Behar". Program dalje nastavljen je i svečanom ceremonijom zatvaranja ovogodišnjeg Internacionalnog "Festivala prijateljstva".

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović izrazio je zahvalnosti svim građanima koji su po ko zna koji put pokazali da su dobri i uljudni domaćini rekavši da je ovogodišnji "Festival prijateljstva" protekao bez ijednog incidenta, te se zahvalio i službama sigurnosti koje su 24. sata bile angažovane tokom održavanja festivala.



Nakon spuštanja festivalske zastave te vatrometa program dalje nastavljan je folklornim društvima koja su nastupila na bini., Mladi metalac iz Hadžića, Etno udruženje "Đirđić" iz Srbije KUD "Prosveta" iz Rudog KUD "Azot" Vitkovići/Goražde, ANIP Centra za kulturu Goražde, Folklorni ansambl "Rožaje" iz Rožaja, te KUD Šićki brod iz Tuzle.

Grupa "Divanhana" bila je zvijezda većeri ovogodišnjeg iNternacionalnog "Festivala prijateljstva " Goražde 2017.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE

Goražde PRESS

Stranice