Za doprinos i razvoj Medicinskog fakulteta u Foči gradonačelniku Goražda uručeno priznanje - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

13. 10. 2017.

Za doprinos i razvoj Medicinskog fakulteta u Foči gradonačelniku Goražda uručeno priznanje - FOTO

Povodom Dana Medicinskog fakulteta Foča, danas je u prostorijama Fakulteta organizovana svečanost kojoj je u ime Grada Goražda prisustvovao gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima.

U sklopu svečanosti obratili su se mnogi zvaničnici među kojima i gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović koji je tom prilikom uputio čestitke Dekanu, profesorima i studentima povodom 24. godišnjice pomenutog fakulteta.



U svom obraćanju dekan Medicinskog fakulteta Foča prof.dr. Milan Kulić je govorio o historijatu Fakulteta kao i o realizovanim projektima i onim koji trebaju da se realizuju zahvalivši se tom prilikom svim pojednicima i institucijama koji na bilo koji način pomažu Medicinski fakultet u Foči.

Tokom današnje svečanosti dodijeljene su plakete i priznanja, a među dobitnicima priznanja za doprinos i razvoj Fakulteta je Grad Goražde. Tim povodom je danas od strane Dekana priznanje uručeno Gradonačelniku.



Medicinski fakultet u Foči pohađa 1 500 studenata raspoređenih na 4 smjera: medicina, stomatologija, zdravstvena njega i specijalna edukacija i rehabilitacija. Ono što je bitno napomenuti jeste da 40 studenata sa područja grada Goražda i BPK, pohađa pomenuti fakultet.




Goražde PRESS / Grad Goražde 

Stranice