Gradska uprava Goražda Kantonalnoj bolnici donirala savremeni hirurški vakum aspirator - Goražde PRESS

Breaking

08. 11. 2017.

Gradska uprava Goražda Kantonalnoj bolnici donirala savremeni hirurški vakum aspirator

Gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramoviće sa saradnicima posjetio je Kantonalnu bolnicu Goražde i tom prilikom sa direktorom bolnice dr. Muedinom Silajdžićem razgovarao o radu bolnice Goražde, ali i o potrebama i problemima sa kojima se ova ustanova susreće u svakodnevnom radu. U razgovoru sa direktorom naglašena je spremnost Gradske uprave da pomogne rad ove ustanove, tako je prilikom današnjeg posjete izvršena primopredaja veoma vrijedne donacije. Riječ je o najsavremenijem hirurškom vakum aspiratoru za potrebe bolnice.
Prilikom primopredaje pomenutog aparata gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović obećao je i dalju pomoć Gradske uprave u radu Kantonalne bolnice - ''Ovih dana obezbijedili smo sredstva za tri donacije, prije svega Kantonalnoj bolnici za ovaj veoma važan uređaj. Od strane menadžementa je iskazana potreba za ovim uređajem i mi smo obezbijedili sredstva za njegovu nabavku i drago mi je da smo sa ovom donacijom na neki način olakašali rad na hirurgiji i naša saradnja će se nastaviti i u narednom periodu. Također, od Doma zdravlja iz Ustikoline imamo zahtjev gdje ćemo ovih dana intervenisati i evo odobrili smo sredstva za krečenje određenih odjeljenja u JU Dom zdravlja dr. Isak Samokovlija, tako da dajemo doprinos kako bi popravili rad i usluge naših zdravstvenih ustanova. Drago mi je što smo u prilici da objelodanimo novi projekat izgradnje zgrade hitne pomoći i dijaliznog centra u sklopu koje ćemo imati zajedničke prostorije Kantonalne bolnice i Doma zdravlja- rekao je gradonačelnik Ramović.

Direktor Kantonalne bolnice dr. Muedin Silajdžić zahvalio se na donaciji – ''Radi se o hirurškom vakum aspiratoru koji je bio neophodan za rad naše operacione sale. Vrijednost ovog aspiratora je 4.000,00 KM. Ovim putem želim se zahvaliti Gradskoj upravi i gradonačelniku Muhamedu Ramoviću na pomenutoj donaciji. Ovaj aspirator nama mnogo znači, jer postojeći je iz 1992. godine koji je poprilično star i nije se mogao više servisirati, a ima veliku ulogu u operacionoj sali. Budući da se Kantonalna bolnica nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji iskoristio bih priliku da ujedno pozovem goraždanske privrednike i ostale institucije da ukoliko su u mogućnosti da pomognu u nabavci opreme“.



Goražde PRESS / Glas Goražda

Stranice