Vlada BPK obezbjedila sredstva za sanaciju i rekonstrukciju objekta penzionera u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

01. 12. 2017.

Vlada BPK obezbjedila sredstva za sanaciju i rekonstrukciju objekta penzionera u Goraždu

Vlada BPK Goražde obezbjedila je finansijska sredstva za rekonstrukciju i sanaciju objekta u kojem je smješteno  Udruženje penzionera BPK Goražde.

Nakon što su radovi okončani,  premijer BPK Goražde Emir Oković i direktor Kantonalne službe PIO/MIO Esad Čengić posjetili su to udruženje, gdje su, s njegovim predstavnicima, između ostalog,  razgovarali  i o položaju penzionera u BPK Goražde.

Bila je ovo prilika da se razgovara i o prijedlogu novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju na koji je,  prema riječima premijera Okovića,  BPK Goražde dao pozitivno mišljenje, smatrajući da će njegovo usvajnje poboljšati status i položaj penzionera, kako u Federaciji BiH tako i na području ovog kantona.

Ovom prilikom istaknuta je veoma dobra saradnja Vlade BPK Goražde i Udruženja penzionera, kao i to da je Kantonalna služba PIO/MIO Goražde svakodnevno na raspolaganju penzionerima u vezi s ostvarivanjem njihovih prava.

Kako je objekat u kojem je smješteno Udruženje vlasništvo Federalnog zavoda PIO/MIO, a uzimajući u obzir da su penzioneri zainteresovani za njegovu kupovinu, direktor Čengić je istakao da će Kantonalna služba pružiti punu podršku kako bi objekat prešao u vlasništvo ovog Udruženja i njegovih članova.


Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice