Mettmann i Goražde nastavljaju saradnju i u 2018. godini - Goražde PRESS

Breaking

19. 01. 2018.

Mettmann i Goražde nastavljaju saradnju i u 2018. godini

U posjeti Gradu Goraždu je predsjednik Udruženja Mettmann-Goražde, dr. Ulrich Hogenschurz. Tim povodom u zgradi Gradske uprave, gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima je organizovao zvaničan prijem za dokazanog prijatelja našeg grada. Na prijemu se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji i projektima koji su realizovani na području Goražda zahvaljujući Udruženju Mettmann-Goražde ali i lično dr. Ulrich Hogenschurzu koji je dao ogroman doprinos u izgradnji teniskih terena, čiju je izgradnju lično finasirao sa 17.000,00 KM.

Tokom današnjeg sastanka razgovarano je i o nastavku saradnje kao i realizaciji mogućih projekata u 2018. godini. Gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović iskoristio je priliku, te još jednom srdačno zahvalio prijateljima iz Njemačke na dosadašnjoj uspješnoj saradnji koja uključuje dopremanje računarske opreme djeci Goražda, doprinos obrazovanju, međusobnim posjetama mladih ljudi, te nizu drugih projekata koji su implementirani na obostrano zadovoljstvo i korist.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će se ova uspješna i plodonosna saradnja u budućnosti nastaviti i intenzivirati. Istaknuto je da će se nastaviti saradnja na radost mladih ljudi, kao i projekti stipendiranja učenika.


Goražde PRESS / Grad Goražde

Stranice