Održana komemoracija povodom smrti Jusufa Hubjera - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

25. 01. 2018.

Održana komemoracija povodom smrti Jusufa Hubjera - FOTO

U prisustvu rodbine, prijatelja te velikog broja građana grada Goražda, danas je u Velikoj sali Centra za kulturu održana komemoracija povodom smrti istaknutog Goraždanina i privrednika, nekadašnjeg direktora Unis Ginex Jusufa Hubjera.

Jusuf Hubjer, rodjen je 1945. godine u Goraždu, gdje je stekao osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Tehnološki fakultet završio je u Tuzli, a 1971. godine počeo je raditi u tadašnjem preduzeću Unis Pobjeda- Goražde, gdje je obavljao poslove tehnologa za eksplozive i eksplozivne smješe, glavnog konstruktora-tehnologa  za inicijalne i duplex kapisle, upravnika pogona Pirotehnike i glavnog projektanta tehnološkog procesa proizvodnje i prerade inicijalnih eksploziva, načelnika Sektora pirotehničkih proizvoda, šefa  Odjeljenja za razvoj NVO, tehničkog direktora namjenske proizvodnje, direktora Sektora namjenske proizvodnje, pomoćnika direktora za razvoj i inžinjering, a agresiju na BiH dočekao je na dužnosti zamjenika generalnog direktora.

Dodjeljena brojna priznanja najbolji su pokazatelj kvaliteta rada Jusufa Hubjera.

Dobitnik je „Zlatne plakete“ Općine 1998. godine, „Zlatnog globusa“ i „Plakete za životno djelo“ Agencije za izbor najboljih privrednika u BiH; Vlada kantona 2004. godine proglasila ga je najuspješnijim menadžerom na području BPK Goražde, a značajno priznanje u 2005. godini dodijelilo mu je i Ministrastvo odbrane FBiH. 2013. godine proglašen je najboljim menadžerom u BiH, a godinu dana kasnije i menadžerom decenije u jugoistočnoj i srednjoj Evropi. Niz priznanja dobila je i firma na čijem je čelu bio, a koju je podigao iz ratnih ruševina i do odlaska u penziju pretvorio u okosnicu razvoja ovog kraja sa više od 500 uposlenih i izvozom u više od 40 država.

Zlatnu plaketu Vlade BPK Goražde za poslovne rezultate, unaprjeđenje privrede i povećanje broja zaposlenih u BPK Goražde njegova firma dobila je 2005.godine, a Srebrenu plaketu  2006.godine. Takođe, Vlada BPK Goražde, ovo preduzeće je proglasila za najuspješnije privredno društvo u BPK Goražde i potez ideju 2009.godine.

Goraždanski privrednik Jusuf Hubjer, ostavio je iza sebe nemjerljiv trag, kada je riječ o razvoju privrede ovog područja. Dugogodišnji direktor preduzeća Ginex Goražde, cijeli svoj životni vijek posvetio je razvoju namjenske industrije, koja upravo zahvaljujući njemu nije prestajala sa radom ni u najtežim danima za ovo područje, a značajn doprinos dao je i u drugim oblastima.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE



Goražde PRESS

Stranice