U toku projekat osvjetljenja Omladinske ulice - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

04. 01. 2018.

U toku projekat osvjetljenja Omladinske ulice - FOTO

U 2017. godini na području Grada Goražda započela je realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata, a jedan od njih je i izgradnja Javne rasvjete na potezu Omladinska ulica - Bačanski most.

Vrijednost ovog značajnog projekata je oko 140. 000 KM.

Nakon što je uspiješno završen projekat osvjetljenja mosta ispod mosta Gradska uprava Grada Goražda započela je i projekat osvjetljavanja Omladinske ulice.



- Radi se o jednoj stazi kojom svakodnevno prolaze djeca kada idu iz škole u noćnim satima. Nastojimo da osvijetlimo taj dio, da ga prilagodimo i iskoristimo resurse rijeke Drine za šetnju i odmor i da povećamo bezbjednost pješaka, kaže Enver Adžem, pomoćnik gradonačelnika Goražda.


Gradska uprava je sredstva za ovaj projekat osigurala zahvaljujući UNDP-u, gdje su istiću prepoznali važnost ovog projekta.



- Izgradnja javne rasvjete kroz Omladinsku ulicu, ispred firme Bekto Precisa do Bačanskog mosta iznosi oko 140. 000 maraka sa nadzorom. Sredstva nisu iz budžeta, obezbjeđena su od strane UNDP. Mi smo aplicirali za ovaj projekat i UNDP je prepoznao važnost da se radi o projektu energetske efikasnosti, tako da je projekat dobar i odobrena su sredstva za njegovu realizaciju, istiće Adžem.

Tendersku proceduru za odabir izvodaća radova na ovom projektu također je sproveo UNDP a odabrana je firma iz Foče koja bi projekat trebala okončati za desetak dana.



Goražde PRESS

Stranice