Tokom 24. sata u ulici Zaima Imamovića locirano osam migranata - Goražde PRESS

Breaking

23. 03. 2018.

Tokom 24. sata u ulici Zaima Imamovića locirano osam migranata

Dana 22.03.2018.godine u 12,50 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik u TC “Bingo” koji se nalazi u ulici Ferida Dizdarevića – Grad-Goražde i prijavio da je u  istom zatečeno jedno NN lice u otuđenju robe. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potrvdili navode prijave i ustanovili da je počinilac lice Đ.M., iz Foče RS BiH. Protiv navedenog lica bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 22.03.2018.godine u 17,15 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da se u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde nalazi osam lica za koje se sumnja da su ilegalni migranti. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u ulici Zaima Imamovića nalazi osam stranih državljana koji su najvjerovatnije Alžirski  migranti, koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH, te da isti kod sebe nemaju  identifikacionih dokumenata. Navedena lica su pozvana u službene prostorije MUP-a BPK Goražde, a nakon toga su iste preuzeli službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.

Dana 22.03.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZFBiH,  protiv osumnjičenog  Dž.S., iz Goražda.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice