Policijski izvještaj za dane vikenda na području BPK - Goražde PRESS

Breaking

03. 05. 2018.

Policijski izvještaj za dane vikenda na području BPK

Dana 27.04.2018.godine u 12,00 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratio se T.M., iz Sarajeva i prijavio nasilan ulazak u kuću koja se nalazi u mjestu Knjevići – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. Rad na kvalifijaciji događaja i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 28.04.2018.godine u 06,30 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su u mjestu Donje Selo-MZ Sadba-Grad Goražde,  izvršili zaustavljanje i kontrolu nad teretnim motornim vozilom i marke “VW transporter 3” kojim je upravljao V.V., iz Čajniča, koji je prevozio bukovo ogrijevno drvo u čokovima 1,05 m3, bez potrebne dokumentacije. Dalji rad na licu mjesta preuzeo je službenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK Goražde koji će preduzeti Zakonske mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Dana 28.04.2018.godine u 12,05 sati ul.Z.Imamovića-Grad Goražde, dogodila se  saobraćajna nezgoda.  Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde kao i vozilo Urgentnog centra kantonalne bolnice Goražde, gdje je do Urgentnog centra preveženo tri povrijeđena lica i to: Đ.L., Đ.H., i P.S.,. Uviđaj nezgode izvršili su policijski službenici kojom prilikom je utvrđeno da su u istoj  učestvovala tri vozila i dva pješaka. Kod navedenih učesnika u saobraćajnoj nezgodi nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode je u toku i naknadno će biti preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 02.05.2018.godine u 09,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se H.M., nastanjen u selu Ljeljenak-MZ Fočanska Jabuka, općina Foča u FBiH i prijavio da mu je tokom noći iz pomoćnog objekta-staja, otuđeno jedno grlo stoke-tele starosti mjesec dana. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije koji su utvrdili da nema tragova nasilnog ulaska u pomenuti objekat, te izvršili uviđaj. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 02.05.2018.godine u 12,15 sati u ul.22.Maj-Grad Goražde, na magistralnom putu M-20, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da su u istoj učestvovali: K.M., iz Bora-R.Srbija i  D.R.,  iz Gornjeg Milanovca-R.Srbija. Vozaču  K.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 02.05.2018.godine u 17,30 sati službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su u ulici 1. Maj-Grad Goražde kod  lica F.D. iz Goražda, pronašli jedno pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239 st.3. KZ F BiH.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice