DOUŠNIK SLAGAO POLICIJU Specijalci u Goraždu provalili u stan nakon lažne dojave - Goražde PRESS

Breaking

29. 06. 2018.

DOUŠNIK SLAGAO POLICIJU Specijalci u Goraždu provalili u stan nakon lažne dojave

Policijski doušnik slagao da se kod Mehe Halilovića u stanu nalazi droga, rekao je Halilovićev drug Jasmin Mirvić.

Specijalna i uniformisana policija MUP-a Goražde u četvrtak oko šest sati, na osnovu sudskog naloga upala je u stan Milke Proroković koji koristi Meho Halilović a koji se nalazi u Ulici Zdravstvenih radnika u Goraždu tražeći narkotike. Međutim, akcija policije nije polučila planirane rezultate jer droga i predmeti koji mogu poticati iz krivičnih djela.

Prema naredbi za pretres, u akciji su učestvovali inspetori PU Goražde: Džemal Korda, Vedad Mašić, Semir Džaferović, Nijaz Garaplija, i krim tehničar Sead Muratspahić.

Redakciji Oslobođenja se danas obratio Halilovićev prijatelj Jasmin Mirvić tvrdeći da je cijeli pretres vršen zbog osvete i zastrašivanja.

"Beni je u Goraždu poznat kao doušnik policije i on zbog toga radi šta hoće. On je Mehi dužan 550 maraka i zbog toga je policiji rekao da Meho u kući drži drogu i nedozvoljene predmete. Oni su nasjeli i krenuli u pretres. Međutim, Meho je bolestan nakon što je prije nekoliko godina doživio saobraćajnu nesreću. Nema hljeba da jede, a kamo li da se bavi drogom. U stanu nisu ništa našli a upali su kao da je terorista. Razvalili su vrata, pretražili sve, uz prisustvo dvoje svjedoka. Sad Meho ne zna kako da popravi vrata koja su mu razvalili", rekao je Mirvić, dodajući da je vrijeme da se stane u kraj samovolji u Goraždu.

Emko Rizvanović, portparol MUP-a u Goraždu ističe da su postojale osnovi sumnje da bude pretresen stan.

"Čim je policija dobila sudski nalog za pretres morao je za to postojati dobar razlog. Policija je to uradila profesionalno, jer da nekom, za koga sumnjaš da se bavi drogom, dođeš na vrata i zamoliš ga da otvori, naravno da će ta osoba odmah pokušati da ukloni dokaze, da će baciti drogu u WC i pustiti vodu. I šta onda, džaba si dolazio. Što se tiče polomljenih vrata, ona će tom momku biti zamijenjena novim i postavljena", rekao je Rizvanović.



Goražde PRESS / Oslobođenje

Stranice