Mještani Ilovače dobili 300 metara asfaltiranog puta - Goražde PRESS

Breaking

18. 06. 2018.

Mještani Ilovače dobili 300 metara asfaltiranog puta

Ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raselena lica i izbjeglice Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Sabira Bešlija  posjetila je danas mjesnu zajednicu Ilovača, gdje je uz pomoć Vlade BPK Goražde saniran dio puta Ilovača-Nekopi u dužini od 300 metara.

Na ovom području živi više od trideset porodica koje imaju svakodnevnu potrebu da koriste ovu putnu komunikaciju, a njenim asfaltiranjem će se omogućiti bolji i kvalitetniji život u ovoj mjesnoj zajednici, što je do sada bilo otežano, te omogućiti ostanak stanovništva u ovom ruralnom području.

Vlada BPK Goražde za realizaciju ovog projekta izdvojila je finansijska sredstva u iznosu od 27.000 KM, a izvođač radova je firma „Goraždeputevi“ d.d. Goražde.



„Radi se o jednom projektu za koji je Ministarstvo smatralo da je prioritetan, a ima značaj za širu društvenu zajednicu. Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo uspjeli u periodu od mjesec dana implementirati ovaj projekat, a ovim putem željela bih zahvaliti i firmi „Goraždeputevi“d.d. koja je imala razumijevanja i odmah krenula s radovima. Ovaj dio mjesne zajednice je veoma naseljen, a ujedno ovo područje povezuje sa Previlom, Fočanskom Jabukom i Ustikolinom. Takođe, zahvalila bih se i poslanicima u Skupštini, Rasimu Mujagiću i Daliborki Milović na nesebičnoj podršci ovom projektu kroz usvajanje budžeta“- kazala je ministrica Bešlija.

Ispred stanovnika ove mjesne zajednice riječi zahvalnosti uputio je Rasim Mujagić, poslanik u Skupštini BPK Goražde.



„Ja kao zastupnik u Skupštini imam veliku želju da ove ljude iz ruralnog područja  oslobodim onog davanja za infrastrukturu, što oni ustvari nazivaju popularno „marka na marku“,  jer ovi ljudi su dovoljno kažnjeni što žive na ovim prostorima  i još moraju plaćati infrastrukturu. Smatram da je infrastruktura  osnovni segment za život  koji treba društvo da im obezbijedi“- kazao je poslanik u Skupštini BPK Goražde, a ujedno i stanovnik ove mjesne zajednice Rasim Mujagić.



Goražde PRESS / Vlada BPK

Stranice