MNK "Drina" iz Goražda pobjednik memorijalnog turnira "Meho Drljević - Dedo i saborci" - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

23. 06. 2018.

MNK "Drina" iz Goražda pobjednik memorijalnog turnira "Meho Drljević - Dedo i saborci" - FOTO

24. po redu malonogometni memorijalni turnir u spomen na Meha Drljevića - Deda i saborce koji je jučer počeo u Gradskoj dvorani, završen je danas.

Na turniru je nastupilo šest ekipa, Policijska stanica "Banovići" iz Banovića, po prvi put na turniru nastupio je i MNK "Željezničar" iz Sarajeva, FK "Goražde" iz Goražda, FK "Kolina" iz Ustikoline, "Emka-Bosnia" iz Goražda i domaćin turnira MNK "Drina" iz Goražda.

U dvije polufinalne utakmice koje su počele večeras od 17:30 sastali su se MNK "Drina" iz Goražda i MNK "Željezničar" iz Sarajeva. Rezultatom 5-3, MNK "Drina" plasirala se u finalnu utakmicu.

U drugom susretu odigrana je utakmica između FK "Goražde" i "Emka-Bosnia". Pobjedom nad ekipom FK Goražda, rezultatom 4-2, "Emka-Bosnia", se također plasirala u finale.

U finalnom susretu između MNK "Drina" i "Emka-Bosnia", te u iznuzetno napetom i tijesnom susretu sa golovima, pobjedu je odnijela ekipa MNK "Drina" iz Goražda, koja je u posljednjim minutama utakmice zatresla mrežu ekipe "Emka-Bosnia". Rezultat je na kraju bio 6-5.

Najbolji strijelar na turniru je Bilal Jelić iz ekipe "Emka-Bosnia", za najboljeg igralča proglašen je Amer Drljević iz ekipe MNK "Drina", dok je najbolji golman, Neir Ćulov iz ekipe MNK "Drina".


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA TURNIRA OVDJE



Goražde PRESS


Stranice