U povodu nastupajućeg ramazanskog Bajrama održan koncert "Nek mirišu avlije" - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

14. 06. 2018.

U povodu nastupajućeg ramazanskog Bajrama održan koncert "Nek mirišu avlije" - FOTO

U povodu sutrašnjeg nastupajućeg ramazanskog Bajrama u Velikoj sali Centra za kulturu održan je tradicionalni Bajramski koncert, pod nazivom "Nek mirišu avlije".

Organizator koncerta je goraždanski Centar za kulturu i Grad Goražde. Na koncertu su učestvovali Ansambl narodnih igara i pjesama Centra za kulturu, Sekcija za očuvanje kulture i tradicije, hor Centra za kulturu, te brojni izvođaći ilahija i kasida.

Bajramsku poruku i čestitku svim vjernicima muslimanima uputio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Goraždu Rasim. ef. Džafić.

- Gotovo svi da smo se u ovom našem gradu heroju okoristili ovim ramazanskim darovima, kojim nas je uzvišeni Allah dž.š obasjao. Iskoristili smo ovaj Ramazan kroz post, kroz namaz, zekijat, kroz našu sadaku, lijepe riječi, da se približimo uzvišenom Gospodaru. I zaista u našem gradu se osjetio dragi gost Ramazan, osjetio se kroz naše ponašenje, kroz naše lijepe riječi, kroz našu solidarnost, kroz našu ljubav. Jer onaj ko je se u Ramazanu približio Gospodaru svih svijetova, najmilosivniji je. On se približio čovjeku, svojoj porodici, svojim roditeljima, rodbini, komšijama, drugim dobrim ljudima.

Sabah namaz u džamijama u Goraždu klanjat će se sutra u 04:30 sati, dok Bajram namaz na području Muftijstva goraždanskog će se klanjati u 05:38 sati.


POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU OVDJE



Goražde PRESS

Stranice