VIKEND U GORAŽDU Saobraćajna nesreća, fizički napad i nacionalističke pjesme i provokacije - Goražde PRESS

Breaking

25. 06. 2018.

VIKEND U GORAŽDU Saobraćajna nesreća, fizički napad i nacionalističke pjesme i provokacije

Dana 22.06.2018.godine u 15,55  sati dežurnoj službi PS Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda sa  materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, a ista se dogodila na magistralnom putu M-20 u mjestu  Mravinjac-Grad  Goražde. Na lice mjesta izašla je patrola policije policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja koji su izvršili uviđaj nezgode i obavjestili da su u istoj učestvovali: P.R. iz Foče-RS, koji je upravljao p/m/v marke “Golf 2”, i D.D. nastanjen u Holandiji, koji je upravljao p/m/v marke “BMW 320”. Zbog počinjenog prekršaja protiv vozača P.R. podnešen je prekršajni nalog iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH.

U 17,24 sati putem telefona u dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.A. i prijavio da se iz ulice 22. Maj-Grad Goražde u pravcu ulice Maršala Tita kreće vozilo marke Pasat 6 i da lica iz vozila dižu tri prsta, psuju i pjevaju uvrijedljive pjesme. Po navedenoj prijavi postupala je patrola policije policijske stanice Goražde koji su ispitali navode prijave gdje su tom prilikom lica T.M., T.M., S. V. i S. Z. svi nastanjeni u Rumi-Republika Srbija pozvali u prostorije policijske stanice Goražde radi obavljanja razgovora i alkotestiranja. Lice T.M. je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 0,89 g/kg, kod T.M. ustanovljeno je prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,30 g/kg, kod S.Z.  ustanovljeno je prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,08 g/kg, dok kod S.V. nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Protiv lica T.M. i S.Z.  podnešeni su prekršajni nalozi iz oblasti ZoPPJRM-a zbog vrijeđanja nacionalnih i rasnih osjećanja građana u alkoholisanom stanju.

Postupajući po prijavi od 14.03.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su dana 22.06.2018. godine Kantonalnom tužilaštvu Goražde dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu « Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga » iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog D.D. iz Goražda.

Dana 23.06.2018.godine U 20,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde putem telefona obratio se H.I. iz Goražda i prijavio da je u ul. Bolnička Grad Goražde, fizički napadnut od stane Č.A. iz Goražda. Na lice mjesta izašla je patrola policije policijske stnice Goražde koja je ispitala navode prijave, te obavjestili da je H.I. zadobio povrede i isti je prevezen u urgentni centar kantonalne bolnice Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoć. Dežurni ljekar se nije izjasnio o stepenu povreda. Izvršeno je alkotestiranje lica i ustanovljeno da Č.A. ima 1,00 g/kg alkohola u organizmu, dok kod H.I. nije bilo prisustva alkohola u organizmu. Protiv lica Č.A. podnesen je prekršajni nalog iz oblasti ZoPPJRM-a   zbog fizičkog napada na drugo lice u alkoholisanom stanju.



Goražde PRESS / Vlada BPK - izvještaj iz MUP-a

Stranice