IZVJEŠTAJ IZ MUP-A BPK Burna 24 sata - Goražde PRESS

Breaking

26. 07. 2018.

IZVJEŠTAJ IZ MUP-A BPK Burna 24 sata

Dana 25.07.2018.godine u 06,25 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, u ul.R.Islamagića, Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde koji su izvršili uviđaj i obavjestili da su učesnici saobraćajne nezgode: D.H., iz Goražda, upravljao p/m/v marke “VW -T4”, i R.Š., iz Goražda, upravljao p/m/v marke “Škoda oktavia”. Protiv oba učesnika u saobraćajnoj nezgodi podnešena je prekršajna prijava iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BIH.

U 13,00 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se V.M., nastanjen u Foči i prijavio da je izvršena  sječa i otuđenje 15 stabala hrastovog drveta u njegovoj šumi, u mjestu Trešnjica, Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Goražde koji su potvrdili navode prijave i obezbjedili lice mjesta. Uviđaj izvršio istražitelj policijske stanice Goražde, rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja u toku.

U 19,20 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde putem telefona obratila se K.M., nastanjena u Goraždu i prijavila da ju je u haustoru zgrade fizički napao B.A., iz Goražda, udarivši je otvorenom šakom u predjelu glave. Na lice mjesta izašla je patrola policije Policijske stanice Goražde koja je ispitala navode prijave, pronašla B.A. i istom uručili prekršajni nalog iz oblasti ZoPPJRM-a zbog fizičkog napada na drugo lice.

U 20,20 sati patrola za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde obavjestila da je na magistralnom putu M-20, u mjestu Perjani, Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Nakon izvršenog uviđaja isti obavjestili da su učesnici u nezgodi: M.H., iz Mostara, upravljao t/m/v marke “Mercedes sprinter”, i H.N., iz Goražda, upravljao p/m/v marke “Pasat”,. Protiv vozača M.H. podnešen je prekršajni nalog iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BIH.

U 22,05 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde putem telefona obratila se I.A., nastanjena u Goraždu i prijavila da ima problema sa D..K., iz Goražda, koji je bacio staklenu bocu i tom prilikom joj oštetio vozilo. Na lice mjesta upućena je patrola policije policijske stanice Goražde koja je ispitala navode prijave i obavjestila da na vozilu nema vidnih oštećenja, izvršila fotografisanje, te da je D.K. upućivao riječi uvredljivog sadržaja prema I.A. i drugim prisutnim komšijama. D.K. pozvan do prostorija Policijske stanice Goražde gdje je izvršeno alkotestiranje i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u visini od 1,89 g/kg, te je u 23,40 sati lišen slobode i smješten u prostoriju za zadržavnje Policijske Uprave Goražde. Protiv D.K. podnešen je prekršajni nalog iz oblasti ZoPPJRM-a zbog drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.



Goražde PRESS / Izvještaj iz MUP-a - Vlada BPK

Stranice