Kroz „Javne radove“ u Goraždu na određeno vrijeme zapošljavanje 109 osoba - Goražde PRESS

Breaking

25. 07. 2018.

Kroz „Javne radove“ u Goraždu na određeno vrijeme zapošljavanje 109 osoba

U Službi za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde su potpisani ugovori o realizaciji programa sufinansiranja zapošljavanja – javni radovi u 2018. godini.

Ugovore su potpisali direktorica Službe Nafija Hodo, premijer BPK Goražde Emir Oković, načelnici općina Pale i Foča u FBIH Asim Zec i Zijad Kunovac te gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Vrijednost programa javnih radova u BPK Goražde iznosi 318.000 KM, od čega je najviše sredstava 218.000 KM izdvojio Federalni zavod za zapošljavanje, dok će se za ostatak sredstava pobrinuti BPK i tri lokalne zajednice. Kroz program će na period od četiri mjeseca  biti angažovano 109 osoba, a za svaku od njih Federalni zavod je predvidio sufinansiranje u iznosu od po 500 KM.

Premijer BPK Goražde Emir Oković izrazio je zadovoljstvo što je BPK Goražde sa svoje tri općine, dobio značajan dio sredstava od Zavoda za zapošljavanje FBiH.

- Značajan je i broj osoba sa evidencije nezaposlenih koje će biti obuhvaćene ovim programom. Kantonalna vlada će podržati realizaciju programa u finansijski neodrživim općinama Pale i Foča u FBIH – kazao je Oković.

S obzirom da je izvršen odabir nezaposlenih osoba koje su izrazile želju da budu dio ovog programa javni radovi na području BPK Goražde počet će ubrzo.



FENA

Stranice