Oko 300 imama u Goraždu se takmičilo u atletici - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

17. 07. 2018.

Oko 300 imama u Goraždu se takmičilo u atletici - FOTO

Dio jubilarnih susreta članova Udruženja ilmijje i uposlenika Islamske zajednice BIH, ove godine, po prvi put organizovan je i u Goraždu. Naime, na prijedlog goraždanskog muftijstva, učesnici petodnevnih Edukativno-kulturnih i sportskih susreta,čiji domaćin je ove godine Sarajevo, okupio se danas u gradu na Drini. Ova već tradicionalna manifestacija, koja se organizuje na nivou BIH okupila je blizu 300 učesnika, odnosno kako, organizatori kažu 18 reprezentacija.

Po riječima Mensura ef. Pašalića, predsjednik Udruženja Ilmije BiH, Ovi susreti prvenstveno su prilika da seučesnici zbliže, razmjene iskustva i učtrste saradnju.



“Novina je ove godine da na manifestaciji učestvuje i reprezentacija iz Sandžaka, te dijaspore, a koja okuplja imame iz SAD, Norveške i Austrije”, kazao Mensur ef. Pašalić, naglašavajući da se već sad može govoriti o internacionalom druženju ove vrste.

Gosti iz svih krajeva BIH, članovi ilmijje i uposlenici IZ BIH  , boravak na području našeg Kantona iskoristili i za upoznavanje sa kulturno historijskim znamenitostima ovog područja.



Pored boravka u Goraždu, obišli su Višegradsku ćupriju, lokalitet Fočanske Presjeke, te posjetili  i Aladža džamiju u Foči.




Goražde PRESS / RTV BPK

Stranice