Goražde domaćin trodnevnog turnira rukometnih veterana - Goražde PRESS

Breaking

18. 07. 2018.

Goražde domaćin trodnevnog turnira rukometnih veterana

Goražde će ove godine biti domaćin turnira rukometnih veterana, a u grad na Drini doći će desetak ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U Organizacionom odboru kažu da pripreme već teku planiranom dimanikom. Na ovom trniru će učešće uzeti i dvije ekipe rukometnih veterana iz Goražda, dječaci sa Drine koji su uglavnom izvan Bosne i Hercegovine, kao i nešto mlađi veterani koji žive u Goraždu.

Ruokometni veterani Radnički 1957 iz Goražda učestvovali su na brojnim takmičenjima rukometnih veterana u BiH ali i regiji, gdje su osvajali brojna zapažena mjesta, a posljednje iz Tuzle osvojeno prvo mjesto na cjelokupnom turniru.

Tokom susreta rukometnih veterana na brojnim turnirima, svi su izrazili želju da posjete Goražde, pri čemu će grad na Drini krajem jula biti domaćin brojnih ekipa koje će se takmičiti u Gradskoj dvorani.

Već uveliko traju pripreme za održavanje turnira za rukometne veterane. Sportski spektakl na Drini trajat će tri dana, kada je 27 jula predviđeno otvaranje turnira, takmičenja ekipa cijeli dan, da bi također takmičenja ekipa bilo nastavljeno i 28. jula.

Također 28. jula Organizacioni odbor je planirao i druženja sa ekipama u gradu na Drini, odnosno splavarenje niz Drinu, te određenim brojem rafting čamaca sa kojim će biti spuštanje od Osanice do Goražda.

Šest muških te tri ženske ekipe iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske do sada su već potvrdile učešće na ovom turniru.




Goražde PRESS

Stranice