Buran vikend u Goraždu - Goražde PRESS

Breaking

13. 08. 2018.

Buran vikend u Goraždu

Postupajući po prijavi od 02.05.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su dana 10.08.2018.godine Kantonalnom tužilaštvu Goražde dostavili Izvještaj o počinjenom KD-u “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239 st.3 KZ F BiH, protiv osumnjičenog F. D., iz Goražda.

U 13,20 sati dežurnoj službi PS Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, u ul.A.Hodžića, Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije PS za KRS Goražde koji su izvršili uviđaj i obavjestili da su učesnici nezgode: Ć. B., iz Ljubljane,  upravljao p/m/v marke “Nisan kashkai” i  K. S., iz Beograda, R. Srbija, koji je upravljao p/m/v marke “Hyundai i 30”. Zbog počinjenog prekršaja vozaču K. S. uručen je prekršajni nalog iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH.

U 16,15 sati dežurnoj službi PS Goražde obratila se T. A. , nastanjena u Goraždu u ul.B.Gacka bb. i prijavila da R. Dž. na Trgu branilaca, Grad Goražde, ispred UO “ENA”, njoj i njenom ocu T. A., te V. N., upućuje pogrdne riječi i psovke, a da je A. polio sokom. Na lice mjesta upućena je patrola policije PS Goražde koji su potvrdili navode prijave i obavjestili da se R. Dž. sa vozilom udaljio sa lica mjesta u pravcu ul.A.Hodžića. Protiv R. Dž., nastanjenog u Goraždu ,  podnešen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv JRM-a, naročito drsko ponašanje u alkoholisanom stanju.

U 16,25 sati patrola policije PS za KRS Goražde je u ul.31.Drinske brigade, Grad Goražde, lišila slobode R. Dž., nastanjenog u Goraždu, koji je upravljao p/m/v marke “Audi 80” pod dejstvom alkohola . U 16,35 sati lice lišeno slobode smješteno u prostorije za zadržavanje PU Goražde, a protiv istog podnešen prekršajni nalog iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BiH.

U 15,45 sati istražitelji SKP-a zapazili su da je u ul.1. Slavne Višegradske Brigade, lice Ć. K., iz Goražda    od sebe odbacio torbicu u kojoj se nalazilo 7  pvc pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, ukupne bruto mase 11,98 grama, digitalna vaga i drobilica. U 15,50 sati lice Ć. K. lišeno slobode. U vremenu od 20,00 do 20,30 sati na osnovu usmene naredbe Sudije za predhodni postupak Općinskog suda Goražde, izvršen je pretres stana kojeg koristi Ć. K.,  prilikom pretresa  pronađena je: 1 pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, ukupne bruto mase 4,97 grama. Upoznat kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-e iz čl.239. st.1. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. U  21,15 sati Ć. K. smješten u prostorije za zadržavanje PU Goražde. Rad na dokumentovanju djela u toku.

U 15,50 sati istražitelji SKP-a su zapazili da je u ul. 1. Slavne Višegradske brigade, Grad Goražde, lice K. M., nastanjena u Goraždu, od sebe odbacila 1 pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, ukupne bruto mase 0,52 grama. Ista je pozvana u prostorije SKP-a  Goražde. Upoznat kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-e iz čl.239. st.3. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Rad na dokumentovanju djela u toku.

U 17,05 sati dežurnoj službi PS Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, u ul.Seada S.Sofe, Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije PS za KRS Goražde koji su izvršili uviđaj i obavjestili da su učesnici nezgode: H. M. iz Goražda, upravljao p/m/v marke “Renault Megane”  i M. A. iz Goražda, koja je upravljala p/m/v marke “Škoda Oktavija” . Zbog počinjenog prekršaja vozaču M. A. uručen je prekršajni nalog iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BiH.


U 18,15 sati dežurnoj službi PS Goražde obratila se B.E., uposlenica kladionice “Sport plus” u ul. M.Bajića Baje, Grad Goražde i prijavila da je H. N. u pomenutom objektu pepelnicom razbio TV-plazmu. Na  lice mjesta upućena je patrola policije PS Goražde koji su ispitali navode prijave, te obezbjedili lice mjesta, a uviđaj izvršio istražitelj PS Goražde. Izvršeno alkotestiranje H. N., nastanjenog  u Gradu Goražde, kojom prilikom je ustanovljeno 0,95 g/kg alkohola u organizmu, te je u 20,15 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje PU Goražde. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela u toku.


U 11,45 sati u prostorije dežurne službe PS Goražde obratio se R. A. iz Goražda i prijavio da mu je u toku noći 11/12.08.2018. godine otuđen moped Kewey koji je bio parkiran ispred porodične kuće koja se nalazi u ulici 16. Muslimanske brigade-Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije PS Goražde koji su ispitali navode prijave. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja PS Goražde i kriminalističkog tehničara  MUP-a BPK-a Goražde. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.Goražde PRESS / Vlada BPK - izvještaj iz MUP-a

Stranice