Počeo 21. Internacionalni festival prijateljstva - Goražde 2018. - FOTO - Goražde PRESS

Breaking

01. 08. 2018.

Počeo 21. Internacionalni festival prijateljstva - Goražde 2018. - FOTO

Goražde je od danas centar prijateljstva. U gradu na Drini, zvanično je otvoren 21. Internacionalni festival prijateljstva koji je okupio brojne učesnike, odnosno prijatelja Goražda iz brojnih zemalja svijeta.

Na svečanu ceremoniju otvaranja festivala navikli smo festivalskom himnom, vatrometom, te porukama, mira i prijateljstva učenika generacije, a i festivalsku zastavu su pred Centralnu binu od Gradske galerije te podigli visoko na jarbol, učenici generacija, osnovih i srednjih škola.

Duhački orkestar iz Travnika te mažoretkinje iz Kiseljaka i ove godine upotpunili su dio festivala, te muzikom prošli ulicama Goražda, nagovještavajući jednu od najznačajnih i najvećih kulturnih manifestacija u gradu na Drini.

U programu prve večeri ovogodišnjeg festivala učestvovali su mališani SOS Kinderdof, te vrtića Sunce. Publiku su zabavljale poznate zvijezde, Kenan Garčević Žera, bend No problem, Aziz Gluščević Zisko, te mladi Amir Begović.



Pred više hiljada gostiju i građana Goražda na bini ispred Gradske dvorane, zvijezda prve večeri ovogodišnjeg festivala prijateljstva je Enes Begović.


Goražde PRESS vam donosi i bogatu foto-galeriju, pogledajte LINK OVDJE



Goražde PRESS

Stranice